BIODIHIDROKVERCETIN - TAKSIFOLIN - NAJJAČI ANTIOKSIDANS NA SVETU❗❗❗


Ako želite da vam organizam bude zdrav, i da živite dugo, bez bolesti i zdravstvenih tegoba, morate imati dovoljno zdravu krv koja bi trebalo nesmetano da teče svojim putevima u vašem organizmu - krvnim sudovima, kapilarima, poput reke, koja ne nailazi na prepreke na svom putu, a energiju donosi u ceo organizam.

Naravno, sami mehanizmi ovih procesa su mnogo složeniji od šematskog objašnjenja njihove suštine, ali za nas je to dovoljno da zaključimo:

Jer će vam normalna cirkulacija krvi, čak i kroz najmanje kapilare, pomoći da brzo pokrenete mehanizme samoizlečenja u vašem organizmu i na taj način ćete zaboraviti na bol, strah i bespomoćnost kao oni koji su suočeni sa nekom bolešću.

Zbog nepravilnog načina ishrane, sedelačkog načina života, prekomerne količina stresa u svakodnevnom životu, promene povezane s godinama i neminovnim starenjem, loša ekološka situacija, sve to dovodi do stvaranja zakrčenja, najpre  u malim krvnim sudovima, a kasnije i u većim i na taj način sprečava se protok krvi i energije koju krv sa sobom donosi.

Kad smo zdravi, krv i energija teku mirno, ravnomerno i neprekidno. Blokada krvi i energije vodi direktno u bolest.

Drevni Kinezi su govorili: "Nesmetan protok reke čini vodu čistom, ali ako je pregradite, s vremenom će se pretvoriti u mrtvu močvaru sa tamnom i  smrdljivom vodom."

Na isti način u našem telu blokiranje cirkulacije krvi i energije izaziva razvoj upalnih procesa u organima i disfunkciju u funkcionisanju čitavih sistema, prvenstveno kardiovaskularnih. Kiseonik i hranjive materije ne ulaze u dovoljnoj količini u „čvorove“ našeg tela i „otpad“ našeg života nije efikasno eliminisan.

Iznenađujuće, naizgled najjednostavnije metode preventivne medicine korištenjem Biodihidrokvercetina mogu brzo normalizovati ravnomeran protok krvi, stvarajući tako snažnu barijeru svakoj bolesti i zakrčenju u organizmu.

Ako će se periodično „udari“ Biodihidrokvercetinom na zagušenja na ovim delovima tela, tada će krvotok samostalno očistiti aktivne kanale i krvne sudove, uklanjajući manje prepreke za njihovo kretanje u procesu svakodnevnih aktivnosti.

Taj se postupak može uporediti sa probijanjem brane, kada, savlada veliku prepreku, vodena bujica ruši manje prepreke na svom putu.

Svake godine popularnost i slava dihidrokvercetina neprestano raste, a upotreba ibroj korisnika raste.

Jer zdravi krvni sudovi su garant za zdrav organizam, a Biodihidrokvercetin poseduje jedinstvene specifičnosti:

 •  Stimuliše porast cirkulacije, samim tim i telesne temperature (nema grčeva, hladnih i neprokrvljenih organa);
 •  Povećava snagu i brzinu pokreta;
 •  Aktivira rad unutrašnjih organa;
 •  Donosi energiju i stanje opuštnaja i dobrog raspoloženja, bez obzira na starost ili zdravlje.

 Poznati ruski naučnik i istraživač A. S. Zalmanov napisao je:

"Ključ svih staničnih degeneracija zajedničke patologije je nedostatak cirkulacije u kapilarima."


Biodihidrokvercetin / taksfolin zapravo je fitopatoceja i doprinosi pružanju vaskularnog regulacijskog delovanja na kapilare, vene, arterije, poboljšava protok krvi i smanjuje oticanje, smanjuje viskoznost krvi i smanjuje propusnost vaskularnog zida, poboljšava protok kapilara u ljudskim organima - eliminše ustajalost krvi, što dovodi do normalizacije acidobazne ravnoteže i na taj način  eliminiše uzrok bolesti, a ne posledice.


Prvo

Upotreba Biodihidrokvercetina je brz, jednostavan, siguran i efikasan način za normalizaciju protoka krvi u vašem telu, što znači stvaranje snažnih osnova za ozdravljenje i pomlađivanje vašeg organizma.

Drugo
Apsolutno svako može da koristi ovaj preparat - mladi i stari, zdravi i bolesni.

Pogodan je za rehabilitacijski period nakon teških, hroničnih bolesti.

Unosom Biodihidrokvercetina i uvođenjem fizičke aktivnosti, šetnjom po svežem vazduhu, jednostavnim i laganim vežbama, možete vratiti telesnu fleksibilnost i elastičnost, ojačati svoje zglobove, mišiće, ligamente i tetive, poboljšati koncentraciju i povećati mentalne sposobnosti.

Treće
Redovna upotreba Biodihidrokvercetina i fizička aktivnost, izvođenje vežbi, za krvne sudove imaju snažan i lekovit učinak.

Četvrto
Biodihidrokvercetin i gimnastika poboljšaće stanje krvnih sudova, pomoći u otklanjanju slobodnih radikala i lošeg holesterola iz organizma, rešiće se  zakrčenje krvi, dopremiće krv i energiju svim udaljenim delovima organizma, opustiti i osloboditi mišiće od ukočenosti i napetosti, povećaće protok krvi kroz krvne sudove, vratiće fizičku snagu i duševni mir.

Peto
Preporuke za upotrebu najmoćnijeg prirodnog flavonoidnog antioksidanta Biodihidrokvercetina temelje se na dubokoj naučnoj teoriji i inovativnim tehnologijama , zahvaljujući kojima možete vrlo brzo proceniti i praktično videti delovanje visoko prečišćenog prirodnog preparata za vreme prevencije i lečenja.

I na kraju, najvažnija stvar:

Fitopreparat Biodihidrokvercetin sam po sebi nije lek. U skladu s preporukama lekara, zdrav i aktivan način života, fizičke vežbe i gimnastika za krvne sudove, dobro raspoloženje, optimizam, želja za životom, vera i ljubav čine čuda.

Ovde možete saznati o praksi i metodama primene Biodihidrokvercetina.
Dakle, uzimanje Biodihidrokvercetina zdrav i aktivan način života pomoći će vam da:

 • Normalizirajte ujednačen protok krvi i energije, povećajte njihov nivo i na taj način poboljšajte rad ne samo kardiovaskularnog sistema, već i svih unutrašnjih organa.
 • Sprečite pojavu procesa ranog starenja ili usporite one koji su već započeli, aktiviranjem protoka krvi i poboljšanjem cirkulacije i energije aktivnim kanalima. Jedite prirodne proizvode, povrće i voće, više se krećite, šetajte, odlazite u parkove i trgove.
 • Zbog aktivnog protoka krvi kroz najmanje kapilare u najproblematičnije i najudaljenije delove tela, izgledaćete mnogo bolje. Vaša će koža postati zdrava i blistava . Zaustavićete prerano starenje kože, pojava bora i smanjiti broj postojećih.
 • Dihidrokavercetin će ojačati imuni sistem , a samim tim i povećati otpornost na bolesti.
 • Organizam će početi proizvoditi posebnu vrstu energije - zaštitnu energiju, koja se često naziva antipatogena, jer pomaže telu da izdrži štetne uticaje iz okoline. Možda nije vredno objašnjavati koliko je to važno u našem okruženju, posebno u velikim gradovima. Povećanje energetske visine omogućiće će telu da pokrene mehanizme samoizlečenja, što će ubrzati oporavak bolesnih organa ili telesnih sistema.
 • Zbog protoka krvi u moždane ćelije, uzimanje Biodihidrokvercetina pomoći će da se rešite osećaja hroničnog umora i apatije i poboljšaće vam psihičko raspoloženje.
 • Pomoći će kod glavobolje ili vrtoglavice.
 • Poboljšava sluh i oštrinu vida.
 • Aktiviranjem protoka krvi poboljšava se rad svih probavnih organa, rešićete se viška masnih naslaga na predelu stomaka, poboljšaće rad jetre, slezine, gušterače.
 • Poboljšanje kretanja krvi i limfe, sposobnost da slobodno teče svojim tokovima, doprinosi efikasnom čišćenju organizma od slobodnih radikala, toksina, ubrzava metaboličke procese, aktivira rad organa, koji su odgovorni za uklanjanje otpadnih proizvoda iz organizma.
 • Slobodni protok krvi pomoći će u radu zglobova, ojačaće mišiće, vratiti elastičnost ligamenata i tetiva. Pomoći će u sprečavanju bolesti zglobova ili u borbi protiv već stečenih.
 • Kada počnete koristiti Biodihidrokvercetin  i pojačate fizičku aktivnost prema svojim mogućnostima, ostvarićete psihičku opuštenost, veoma brzo ćete primetiti da svi delovi vašeg tela funkcionišu bolje, a problematični simptomi postepeno nestaju sami od sebe.
 • Usput, stari taoisti primetili su da je opuštanje glavni način za oslobađanje blokirane energije u telu. Stres, bilo fizički ili emocionalni, koji nas iscrpljuje, oduzima nam našu snagu i energiju, doprinosi razvoju bolesti. Opuštanje, naprotiv, daje telu zdravlje i vitalnost.💚💚💚


Naučite metode potpunog opuštanja, u kojima bi se krv i energija slobodno kreću po telu - od vrha glave do stopala, ispiranja svih ostataka tela i snabdevanje organa svežom krvi.

Počnite koristiti  Biodihidrokvercetin i vežbajte zdrav način života, uvodeći fizičku aktivnost i potpuno opuštanje u svoj svakodnevni život, primetićete da svi delovi vašeg tela funkcionišu bolje, a problematični simptomi postepeno nestaju sami od sebe. I sve će se to dogoditi samo ako uključite kardiosistem s kojim ste rođeni.

Flavonidi:

Široko zastupljeni u hrani biljnog porekla. Redovna upotreba ovih spojeva značajno smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Visoka biološka aktivnost flavonoida rezultat je prisutnosti antioksidacionih osobina. Utvrđena je i važna uloga flavonoida u regulaciji aktivnosti enzima ksenobiotičkog metabolizma.

Biodihidrokvercetin  - dobijen je iz sibirskog ariša patentiranom inovativnom metodom koju su razvili vodeći naučnici biolozi.

Ova metoda eliminiše narušavanje prirodnih osobina Biodihidrokvercetina. Najveća čistoća suplementa nije manja od 98,6% (99,3% -99,5%), s maksimalnom antioksidacionom aktivnosti od 38 000 do 42 000 ORAC jedinica, bez nuspojava (više od 40 godina kliničkih istraživanja i ispitivanja), potvrđuju reference Svojstva naše Biodihidrokvercetina  proizvedene pod robnom markom Biodihidrokvercetin, fitopreparacija je nove generacije.

Za čega je Biodihidrokvercetin potreban?

Odgovor je jednostavan - za dug zdrav aktivan život.

Biodihidrokvercetin je neutralizator slobodnih radikala formiranih kako u procesu stvaranja života, koji se stalno dešavaju u našem organizmu, tako i pod uticajem nepovoljnih faktora okoline (pogoršanje ekoloških uslova, zagađena voda, vazduh, elektromagnetno zračenje itd.).

Biodihidrokvercetin štiti ćelije našeg organizma od preranog mutacijskog starenja (onkološka degeneracija).

Dugotrajna klinička ispitivanja dokazala su visoku efikasnost Biodihidrokvercetina  kao mekog, vrlo efikasnog bioregulatora sa širokim spektrom delovanja.
U tom je pogledu veoma je proporučljiv za:

 •  Kardiovaskularne bolesti,
 •  Bronho - plućne bolesti,
 •  Dijabetes i njegove posledice,
 • Onkološke bolesti,
 • Peptički čir,
 • Bolesti jetre i gušterače,
 • Alergijske bolesti,
 • Očne bolesti,
 • Bolesti imunodeficijencije,
 • Bakterijske i virusne bolesti,
 • Izlučivanje radionuklida,
 • Intoksikacije kod trovanja hranom,
 • Poboljšanje cerebralne cirkulacije (nootropna svojstva),
 • Olakšava stanje pacijenata sa multiplom sklerozom, Alhcajmerovom i Parkinsonovom bolesti, itd.
 • Povećava izdržljivost i snagu sportista, ronilaca itd.


Možda sumnjate da to nije moguće!

Biodihidrokvercetin  sigurno nije panaceja, ali brojne studije ruskih i stranih naučnika dokazale su pozitivan učinak Biodihidrokvercetin  na organizam u bilo kojoj situaciji.

Brojna su istraživanja otkrila da Biodihidrokvercetina  ( taksfolin) ima:

 • vitaminska, angioprotektivna, antioksidacijska, detoksikacijska, hepatoprotektivna (antitoksična), radioprotektivna i dekongestivna dejstva;
 • podstiče regeneraciju želudačne mukoze.
 • Sprečava peroksidaciju lipida ćelijskih membrana, štiti zidove krvnih sudova od oštećenja, smanjuje stvaranje otoka tokom upalnih procesa, deluje na snižavanje lipida i isto tako poseduje diuretičko delovanje.
 • Dihidrokvercetin je efikasan antioksidans koji prekida procese lipidne peroksidacije u staničnoj membrani, sposoban je da prodre u citoplazmu ćelije i zaštiti ćeliju od štetnog delovanja slobodnih radikala, te efikasno koriguje poremećaje u različitim delovima antioksidacijskog sistema u organizmu.
 • Pruža sveobuhvatnu antioksidacijsku zaštitu telu, profilaktički sprečava razvoj oksidativnog stresa, degenerativne procese u tkivima i rano starenje ćelija, može efikasno suzbiti destruktivne faktore savremenog načina života: ekologije, proizvodnje, industrijsku ishranu i način života. 
 • Biodihidrokvercetin  ima sinergistički učinak na askorbinsku kiselinu i, što je najvažnije, membranski antioksidans - vitamin E, doprinosi (posebno u kombinaciji sa askorbinskom kiselinom), obnavljanju aktivnog poslednjeg oblika poslednjeg i sprečava stvaranje tokoferilkinonina. 
 • Protivupalno delovanje dihidrokvercetina nastaje usled njegovog antioksidacijskog i inhibicijskog delovanja protiv enzima (enzima) nastalih tokom upale i naknadne inhibicije - proizvodnje posrednika upale, njegovog regulacijskog i modulirajućeg delovanja na ključne funkcionalne sisteme ćelija, organa i tkiva tela, uključujući: antioksidativni sistem ćelija i tkiva; enzimski sistemi, uključujući predstavnike gotovo svih klasa i grupa enzima (oksido-reduktaza, hidrolaza, liza, transferaza, kinaza); ćelijski receptorski aparati i unutarćelijski informacioni sistemi; transportni sistem jona i homeostaza jonskih ćelija. 

Biodihidrokvercetin  pomaže u regulaciji preterano aktivnog imunog sistema smanjujući visinu faktora nekroze tumora-alfa, interleukin-1 beta, interleukin-6.

Biodihidrokvercetin pomaže u smanjenju štetnog delovanja peroksida (N 2 O 2) na epitelnim ćelijama bronhopulmološkog sistema pomaže u smanjenju  nuklearnog faktora-kV (NF-kB), sprečava uticaj oksidativnog stresa na polimorfonuklearne neutrofile, alveolarne makrofage i fibroblaste.

Suzbijanje molekula Biodihidrokvercetina  i njegovih metabolita enzima metabolizma arahidonske kiseline - ciklooksigenaze i lipoksigenaze, koji kontrolišu stvaranje upale i alergijskih faktora, određuje protivupalne i antialergijske osobine Biodihidrokvercetina  i njegovih metabolita.

U redoks regulaciji elijske transkripcije, Biodihidrokvercetin podržava zaštitni faktor enzima - enzimske veze antioksidacijskog sistema ćelije, posebno enzima prve linije antioksidacijske obrane (peroksidaza, katalaza, itd.).

Sastojk pokazuje indirektno delovanje antioksidansa koji može aktivirati (ili stimulisati) enzimu detoksikaciju faze 2, koji deluju kao zaštitni mehanizam, pokreću širok spektar antioksidativnih procesa, sprečavajući oštećenje ćelija. 

Dejstvo indirektnog antioksidacijskog delovanja Biodihidrokvercetina  traje i nakon eliminacije iz organizma, za razliku od direktnog antioksidacijskog delovanja elemenata. 

Biodihidrokvercetin inhibira enzimske reakcije u kojima nastaju superoksidni radikal i peroksidni radikal (na primjer, ksantin oksidaza čija se aktivnost peroksidaze značajno povećava s ishemijom, NADP oksidazom, čija aktivnost aktivira upalne faktore i aktivnost peroksidaze itd.).

Delovanje Biodihidrokvercetina na receptorski aparat ćelije kombinuje se s uticajem na funkciju enzima koji upravljaju signalnim i aktivirajućim mehanizmima ćelije - fosfodiesteraze, protein kinaza, koji određuju mehanizme i prirodu ćelijskog odgovora na rad hormona i drugih signalnih molekula, kao i lekova - agonista i antagonista ćelijskih receptora.

Biodihidrokvercetin ima jedinstven status signalizacije transkripcije nakon redoks regulacije ćelijske transkripcije, sposoban da modulira aktivnost proteinske tirozin fosfataze i tioredoksina, koji imaju aktivne terminalne receptore histine u obliku tiola, kao i aktivnost faktora transkripcije AP-1 i NFκB i nekoliko drugih kaskadnih faktora svi imaju osetljivo na redoks osetljive krajeve u obliku tiola.2 oko 2) dovodi do aktiviranja svih proteina kinaze aktivirane mitogenom (ERK, JNK i p38 MAPK). Poslednji enzim aktivira se sekvencijalnom fosforilacijom, što zauzvrat reguliše aktivnost osnovnih faktora transkripcije i / ili drugih kinaza, kontrolišući ekspresiju određenih gena i predstavlja ključni element u mehanizmu apoptoze zavisne o citokinima i stresu.

Modulacija Biodihidrokvercetina ekspresije proteina inducirana ICAM-1 - molekulom međućelijske adhezije tipa 1 (molekula endotelne ćelije) uspostavlja se na nivou transkripcije inhibiranjem aktivnosti predajnika signala i aktivatora transkripcije (STAT) 1 i tirozinskog proteina fosforilacije Janus kinaze 1. Odgovarajući signalni putevi J -Stat) su molekularna primena delovanja Biodihidrokvercetina.

Inhibicijski učinak Biodihidrokvercetina na neke oblike protein kinaze C povezan je s regulacijom aktivnosti određenog broja membranskih enzima za transport jona (Ca2 + i Na + -K + - ATPaze), metaboličkim enzimskim sistemima (na primer, citokromom P-450, fosfolipazama, lipazama itd.), Funkcionisanjem endokrinih jedinica , imuni sistem, krvne ćelije.

Biodihidrokvercetin sprečava povećanje propusnosti za kalcijevske ione, drugi rezultat peroksidacije lipida nastaje zbog činjenice da proizvodi peroksidacije imaju mogućnost direktnog povećanja ionske propusnosti lipidnog dvosloja. Biodihidrokvercetin sprečava inaktivaciju enzima za transport jona, čiji aktivni centar uključuje tiolne grupe, prvenstveno Ca 2+-ATPaze. Negativno dejstvo inaktivacije ovog enzima je usporavanje "ispumpavanja" kalcijevskih jona iz ćelije i obrnuto, porast unosa kalcijuma u ćeliju, porast unutar ćelijske koncentracije jona kalcijuma i oštećenja ćelije. 

Biodihidrokvercetin pomaže u sprečavanju oksidacije tiolnih grupa membranskih proteina što može dovesti do oštećenja lipidnog sloja ćelijskih membrana i mitohondrija.

Biodihidrokvercetin ima kapilarni zaštitni efekat, smanjuje propustljivost i krhkost kapilara, poboljšava mikrocirkulaciju, promiče inhibiciju delovanja enzima hijaluronidaze i kolagenaze, koji otpuštaju vezivno tkivo krvnih sudova i drugih sistema, ali aktiviraju prolingidoksilazu, koji pospešuje sazrevanje kolagena (sinergizam dihidrokvercetina u odnosu na askorbinsku kiselinu - supstrat prolingidoksilaze i čvrstoću normalizujući, podupirući tako održavanje propusnost vaskularnog zida.

Biodihidrokvercetin, inhibirajući procese slobodnih radikala peroksidacijom lipida u biomembranama (razbija lance interakcije hidroperoksida i nitroperoksida s lipidima i liposaharidima), stabilizuje ćelijske membrane, pomaže u normalizaciji propustljivosti kapilara i sprečava razvoj distrofičnih i sklerotičnih promena u tkivima.

Biodihidrokvercetin ima pozitivan učinak na molekularne mehanizme koji su temelj na regulaciji vaskularne propustljivosti i otpornosti vaskularnog zida, a takođe utiče i na arahidonski metabolizam, što omogućava upotrebu Biodihidrokvercetina u upalnim bolestima, alergijskim i hemoragijskim sindromima, te radijacijskim povredama.

Dejstvo Biodihidrokvercetina na aktivnost odgovarajućih enzima u kombinaciji s antioksidacijskim delovanjem određuje njegov kapilarni stabilizirajući efekti (identifikovan sa P-vitaminskom aktivnošću), dejstvo na otpornost i propusnost vaskularnog zida, te deformabilnost (elastičnost) crvenih krvnih zrnaca.

Pozitivna farmakološka svojstva Biodihidrokvercetina  vide se kako u intraćelijskom tako i u nećelijskom okruženju. Ispitivanja crvenih krvnih zrnaca, belih krvnih zrnaca, makrofaga i hepatocita pokazala su da Biodihidrokvercetin doprinosi njihovoj većoj otpornosti na oštećenje membrane.

Biodihidrokvercetin  pospešuje inhibiciju ekspresije adhezivnih proteina izazvanih gama-interferonom, stvarajući na taj način modelišuće delovanje na procese koagulacije i adhezije.

Biodihidrokvercetin podržava unutrašnje zidove krvnih sudova i kapilara od delovanja razornih enzima, razgradnje i oštećenja slobodnih radikala.

Delovanje Biodihidrokvercetina na membranu i njegova redoks svojstva doprinose efikasnom funkcioniranju  tkiva enzima za disanje, iskorištavanju kiseonika i sintezi ATP-a u mitohondrijama. Uporedno sa stabilizacijom membrana eritrocita i poboljšanjem funkcije prenosa kisika crvenih krvnih zrnaca, ovi efekti određuju antihipoksična, antihemolitička svojstva Biodihidrokvercetina, koji povećavaju snabdevanje ćelija kiseonikom i energijom.

Biodihidrokvercetin blokira stvaranje kompleksa acetaldehida koji je proizvod metabolizma alkohola, s aminokiselinama i albuminom, smanjujući na taj način toksični učinak alkohola na ljudsko tkivo i organe.

 • Smanjuje sadržaj acetaldehida u izdisaju. Sprječava vazospazam izazvan konzumiranjem alkohola, zbog čega krvni pritisak nema značajne promene.
 • Dakle, sastojak u svom prirodnom obliku pomaže u smanjivanju verovatnosti razvoja hipertenzivne krize kod ljudi sklonih hipertenziji.
 • Biodihidrokvercetin pomaže u smanjenju mogućnosti tahikardije i aritmija srčanog mišića.
 • Biodihidrokvercetin blokira uklanjanje pritiska iz crvenih krvnih zrnaca, sprečavajući spajaanje crvenih krvnih zrnaca i stvaranje krvnih ugrušaka.
 • Biodihidrokvercetin pomaže u normalizaciji krvnog pritiska, poboljšanju opšteg zdravlja (smanjenje ili nestajanje nedostatka daha, povećanje aktivnosti, poboljšanje sna).
 • Biodihidrokvercetin ima statin-fibratni efekat, doprinoseći porastu nivoa takozvanog "dobrog" holesterola - lipoproteina visoke gustine, a takođe smanjuje sadržaj triglicerida, "lipoproteina loše gustoće" i holesterola u krvi.
 • Biodihidrokvercetin pojačava inzulinsku signalizaciju unutar ćelije. Mnogi od korisnih delovanja Biodihidrokvercetina kao modela fibrata sugerišu upotrebu sastojka za sprečavanje dislipidemije i smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti i njegovih komplikacija kod ljudi s metaboličkim sindromom.
 • Sposobnost molekule Biodihidrokvercetin da moduliše odgovor unutarćelijskih receptora podstiče upotrebu glukoze u ćelijama, pojačava osjetljivost na inzulin, poboljšava metabolizam lipida i lipida u biomarku, smanjuje mogućnost povećanja telesne težine, a takođe ima pozitivan uticaj na endotelnu funkciju, smanjuje nivo upalnih reakcija i druge rizike od kardiovaskularnog sistema.

Ove pozitivne metaboličke promene tokom uzimanja Biodihidrokvercetin delomično su moguće zahvaljujući sposobnosti aktiviranja osetljivog elementa PPAR receptora (Peroxisome Proliferator Element Response Element).

Biodihidrokvercetin i njegovi metaboliti mogu inducirati PPAR ekspresiju posredno aktiviranjem transkripcije gena koji imaju PPAR-odgovarajući element smešten na pojačivaču ili promotoru, ili direktno vezanjem na element PPAR receptorom kao njegovim ligandom.

Biodihidrokvercetin podstiče fosforilaciju insulinskog receptora i supstrata insulinskog receptora CIR-1, pojačavajući inzulinsku signalizaciju unutar ćelije. Mnogi od korisnih dejstava Biodihidrokvercetin u ulozi agonističkih fibrata PPARα i PPARy sugeriraju njegovu uporabu za sprečavanje dislipidemije i smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, kao i njihovih komplikacija kod ljudi s metaboličkim sindromom.

Sposobnost molekula Biodihidrokvercetin da moduliraju odgovor PPAR receptora zauzvrat potiče iskorištavanje glukoze ćelijama, pojačava osetljivost na inzulin, poboljšava metabolizam lipida i limida biomarkera, smanjuje mogućnost povećanja kilograma, a također ima i pozitivan uticaj na endotelnu funkciju, smanjuje visinu upalnih reakcija, i drugi faktori kardiovaskularnog rizika.

Ovome možemo dodati da mikrosomalna peroksidacija lipida uzrokovana NADP-citokromom P450 reduktazom efikasno inhibira molekulu Biodihidrokvercetina, čime se mitohondriji štite od štetnog delovanja peroksilnog radikala, dok Biodihidrokvercetin ne pokazuje nikakav uticaj na enzimsku aktivnost.

Budući da je ligand moždanskih kompleksa GABA-benzodiazepina, Biodihidrokvercetin doprinosi manifestaciji sedativnih, hipotenzivnih i analgetskih efekata. Pokazalo se umereno aktivirajuće delovanje Biodihidrokvercetina, što se odrazilo na povećanje pozadine raspoloženja, optimizaciju mentalne aktivacije i smanjenje težine neprijatnih telesnih senzacija kod ispitanika s discirkulacijskom encefalopatijom prilikom uzimanja Biodihidrokvercetina prema rezultatima psihološkog pregleda.

Biodihidrokvercetin pomaže u sprečavanju katarakte, oštećenja mrežnice, nervnih poremećaja i komplikacija dijabetesa.

Zbog svojstva Biodihidrokvercetina da inhibira aldozu reduktazu, sastojak može biti koristan dodatak u kompleksnoj terapiji uz konsultaciju s lekarem i kako bi se spriječio razvoj katarakte i neurovaskularnih komplikacija.

Značajna pomoć u održavanju mrežnjače od oštećenja prilikom uzimanja Biodihidrokvercetina bila je visoka očuvanost pigmentnog epitela - važne karike u antiradikalnoj i antihipoksičnoj zaštiti mrežnjače, što doprinosi manjem oštećenju neurosenzornih ćelija, sinapsi, radijalnim gliocitima i endoteliocitima horiokapilara. To dovodi do očuvanja interneuronskih i glioneuronskih veza i, kao rezultat, zaštite asocijativnih i ganglionskih neurona, a također sprečava strukturne i funkcionalne poremećaje i procese neoangiogeneze.

Biodihidrokvercetin doprinosi poboljšanju mikrocirkulacije, reoloških svojstava krvi, centralne i periferne hemodinamike, funkcije vanjskog disanja, oksigenacije krvi, dobijanja pozitivnih rezultata jačanja kapilara, protivupalnih, antialergijskih, antibakterijskih i antigljivičnih (antiparazitskih) rezultata.

Sastojk pomaže u održavanju antispazmodijskog rezultata, uključujući na krvnim sudovima srca i mozga, pozitivno utiče na metaboličke procese u miokardu, podržava antitrimičko delovanje, pomaže u sprečavanju nakupljanja trombocita i njihove adhezije na epitel vaskularnog zida, pomaže u normalizaciji parametara reologije krvi, podržava antiaterosklerotsko i antihipertenzivno, antiulcer i hepatoprotektivno delovanje.

Biodihidrokvercetin pomaže u povećanju praga tolerancije na fizičku aktivnost, omogućava povećanje efekta, brze rehabilitacije nakon dužeg fizičkog napora kod sportista.

Pleiotropni efekti vide se već u prva 1-2 meseca uzimanja Biodihidrokvercetina, što ukazuje na njegovu upotrebu u sledećim stanjima:

 • izloženost stresu,
 • bronhijalna astma,
 • dijabetes melitus,
 • artritis,
 • reumatske bolesti,
 • varikozne vene,
 • bolesti kardiovaskularnog sistema i dr.
 • jetra, želudac,
 • genitourinarni sistem,
 • Parkinsonova bolest,
 • Alzheimerova bolest,
 • flebitis,
 • depresija,
 • uz hemoterapiju tokom liječenja malignih bolesti .


Metabolizam:
Glavni sistemi metabolizma Biodihidrokvercetina jesu enzimski sistemi mikroflore jetre i creva, međutim u te procese su uključena i ostala tkiva, posebno zidovi tankog creva i bubrega. Biodihidrokvercetin delomično prolazi biorazgradnju u crevima pod utiecajem crevne mikroflore, s stvaranjem manje aktivnih proizvoda u obliku metabolita - aromatskih kiselina, pre svega (3,4) dihidroksifeniloctene kiseline koja se prilično brzo izlučuje urinom (1-4 sata). (3,4) dihidroksifeniloctena kiselina pomaže u smanjenju nivoa upalnih citokina, agregaciji trombocita.

Biodihidrokvercetin primljen u jetri podvrgava se glukuronidu, sulfatnoj konjugaciji i O-metilaciji. Sastojk se lako veže na proteine ​​plazme koji se sintetišu u jetri u telu. Biodihidrokvercetin pripada klasi oksido-reduktaze u obliku supstrata enzima redoks reakcija u ljudskom telu.

Topljivost u vodi Biodihidrokvercetina uzrokuje visoku visinu bioraspoloživosti i odsutnost toksičnih kinetičkih osobina u preporučenim dozama.

Kako se na zapadu Biodihidrokvercetin naziva taksifolin?

Zašto se stari?

Uzrok većine bolesti ljudskog organizma su prerano starenje i ćelijska smrt od štetnog delovanja slobodnih radikala na ćelijsku membranu.

Kako deluje Biodihidrokvercetin?

Dihidrokvercetin se koristi za razne bolesti i za održavanje energetskog tonusa organizma.

Efikasno štiti ćelijsku membranu neutralizacijom slobodnih radikala, delujući terapeutski i profilaktički na čovekov organizam.

Klinička ispitivanja potvrđuju terapeutski i rehabilitacijski efekat Biodihidrokvercetina kod bolesti kardiovaskularnog, endokrinog i imunološkog sistema.
Kada se preporučuje dihidrokvercetin?

Biodihidrokvercetin  (govorimo o izrazito čistom preparatu bez aditiva) preporučuje se u sveobuhvatnim programima lečenja, prevencije i rehabilitacije za bolesnike s koronarnom srčanom bolešću:

 • jača zidove krvnih sudova,
 • značajno smanjuje holesterol u krvi i trigliceride,
 • sprečava razvoj ateroskleroze,
 • smanjuje rizik od aritmija, srčanih i moždanih udara,
 • pomaže rehabilitaciju nakon srčanih udara, moždanih udara i trbušnih operacija,
 • poboljšava reološka svojstva krvi i smanjuje rizik od tromboze,
 • efikasno obnavlja mikrocirkulaciju krvi,
 • stabilizuje krvni pritisak.

U kompleksnoj terapiji i prevenciji dijabetesa.

 • sprečava rizik od dijabetesa,
 • snižava ukupni šećer u krvi,
 • sprečava razvoj dijabetičke retinopatije i polineuropatije,
 • smanjuje postprandijalnu glikemiju (glikemija nakon jela),
 • smanjuje napredovanje mikro i makro-angiopatija,
 • Vraća i poboljšava performanse uz visoki fizički i psiho-emocionalni stres.

Bezopasno u preporučenim dozama, dobro se podnosi kroz dužu upotrebu.