7 namirnica koje čiste telo bolje od bilo kojeg leka


Spisak korisnih namirnica koje pročišćavaju telo bolje od bilo kojeg leka! ... 

Akutno pitanje čišćenja tela često se dovodi do apsurda. 

Razna reklamirana ulja, limunov sok i lekovi mnoge osobe dovode do lekara i u bolničke krevete. Bitno je da razmislite i obratite pažnju na obične proizvode koji telo čiste mnogo bolje od bilo kojih lekova, a istovremeno  nisu u stanju da mu naškode.

Šta jesti kako bi se postiglo bolje čišćenje organizma?


Kako se rešiti gljivica na noktima

  • Beli kupus

Kupus sadrži ogromnu količinu dijetalnih vlakana koja vežu teške metale i toksine i eliminišu iz creva. Takođe, kupus ima organske kiseline koje pozitivno deluju na probavu i stabilizuju mikrofloru.

Međutim, to nije sve. Sadrži prilično redak vitamin U, koji "ubija" opasne supstance i sudeluje u sintezi vitamina, pa čak i leči čireve.

Način upotrebe:  može biti svež ili fermentisan, ili čak u obliku soka.

  • Crvena cvekla

Crvena repa je "čistač" tela broj 1. Pre svega, cvekla sadrži vlakna, bakar, fosfor, vitamin C i niz korisnih kiselina koje poboljšavaju probavu i ubijaju truležne bakterije u crevima.

Drugo, sadrži lipotropnu supstancu "betain", koja pomaže  jetri  da se reši toksina. I, treće, cvekla doprinosi podmlađivanju tela zbog folne kiseline (stvara se više novih ćelija) i kvarca (poboljšava se stanje kože, kose i noktiju).

Kako se koristi:  kuvano, može biti u čorbi, kao salata ili u obliku soka.

  • Beli luk

Više od 400 korisnih sastojaka sadrži samo jedan režanj belog luka. Ove komponente odčepljuju krvne sudove, smanjuju nivo holesterola u krvi i ubijaju uzrok raka mozga - multiformne ćelije glioblastoma!

Komponente belog luka uništavaju uzročnike čira na želucu - Helicobacter! Ubijaju crve i difteriju, tuberkulozne bacile.

Način upotrebe:  najbolje sveže ili zgnječeno.

  • Luk

Najvažnija stvar kod luka su fitoncidi koji se čuvaju u esencijalnim uljima. Fitoncidi ubijaju većinu bakterija i gljivica u samo nekoliko sekundi.

Takođe, luk pomaže poboljšanju probave i  apsorpciji hranjivih sastojaka, pa čak i poboljšava apetit. Luk sadrži i ogromnu količinu sumpora koji neutrališe i uništava „sve štetno“.

Kako se koristi:  obično sveže, u salati ili u obliku alkoholne tinkture i kozmetičke maske (protiv akni).

  • Jabuke

Jabuke stabilizuju rad celog probavnog sistema, zahvaljujući pektinu i vlaknima, koja "vežu" toksine i otrove! Jabuke poboljšavaju apetit, pomažu u stvaranju želučanog soka, ublažavaju zatvor.

Takođe, jabuke uništavaju uzročnike virusa gripe A, dizenterije, Staphylococcus aureus.

Kako se koristi:  obično se jedu sveže i samo s korom, moguće je i u obliku soka i ribane „kaše“, u obliku kompota.

  • Avokado

Mnogi, nažalost, ne znaju svojstva ovog "južnog" voća. Ali uzalud. Avokado sadrži sastojak nazvan "glutation", koja blokira mnoge opasne kancerogene sastojkei dok "čisti" jetru.

Takođe, avokado stabilizuje nivo holesterola u krvi, pomaže probavi i snabdeva telo kiseonikom.

Kako se koristi:  Obično se jede sveže, kao sušeno voće ili "puter".

  • Brusnica

Brusnice su verovatno jedan od najjačih "prirodnih" antibiotika i antivirusnih sredstava! Brusnice čiste bešiku i puteve od opasnih bakterija. Jednako je važna činjenica da brusnica pomaže u borbi protiv stvaranja ćelija karcinoma, a takođe čisti krvne ugruške i naslage u krvnim sudovima.

Kako se koristi:  Brusnice se jedu sveže sa šećerom ili kao voćni napitak i sok ili džem.

Bilo je ovo 7 proizvoda koji vaše telo čiste bolje od bilo kojeg leka, a koji od njih redovno koristite?

Pročitajte još: kako uspešno da očistite jetru

Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube