7 SIGNALA DA IMATE DIJABETES, A DA TO NE ZNATE


1. Vaši posekotine i ogrebotine sporije zarastaju
Prilikom istraživanja, stručnjaci su došli do zaklučka da povišen nivo šećera u krvi narušava imuni sistem svakog pojedinca. Smatra se da šećer čini krv gušćom, što imunim ćelijama onemogućava putovanje do mesta infekcije .

2. Loš zadah
Prema koautoru studije Gusu Hancocku, merenja daha acetonom mogu se koristiti za procenu nivoa ketona u krvi. Što je veći nivo ketona, to je veći nivo šećera samim tim veća je verovatnoća da ćete dobiti ovaj poligenski poremećaj.

KAKO SE REŠITI VIRUSNIH BRADAVICA?


3. Česta dehidracija-potreba da unosite više tečnosti u organizam
To je odgovor tela na povećan gubitak vode koju pijete. U koliko vam nije dovoljno piti vodu kao do sada, već imate pojačanu žeđ. Posetite svog lekara da vidite dali je normalan nivo šećera u krvi.

4. Pogoršava vam se stanje sluha
Većina ljudi može izgubiti sluh zbog upale uha ili jednostavno zbog svoje starosti. No prema istraživanjima, ovo bi mogao biti znak da imate visok šećer u krvi. Visok nivo šećera sve više pogađa krvne sudove i nerve u uhu.


5. Nenormalno često mokrenje
Neko ko ima višak šećera u krvi može pomisliti da je često mokrenje znak da pije puno vode. Doista, višak šećera uzrokuje crevne traume i infekcije mokraćnog sistema, što može uzrokovati često mokrenje.

6. Zamućen vid
To je poligeno stanje koje mijenja nivo tečnosti u tijelu, posebno u očima. Tečnost u očima uzrokuje zamagljivanje predmeta i okoline.

Kako-se-resiti-gljivicnog-obolenja-nokta?


7. Neobjašnjiva gojaznost
Budući da u krvi ima previše glukoze, telo se pokušava rešiti viška šećera pretvarajući ga u skladište masti.

Nagomilana masnoća odražava se kao suvišni kilogrami koje vidite kad stanete na vagu.
To je bilo 7 znakova da imate dijabetes, a da za to niti ne znate.

 Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!