8 SIPTOMA KOJI UKAZUJU DA IMATE PROBLEME SA BUBREZIMA


Suva i koža sa osećanjem svraba

Pojava problema sa kožom kao što je pojava osećanja svraba i suvoće, može da ukazuje na nedostatak minerala u kostima, a to može biti prateći simptom problema sa bubrezima. T se dešava iz razloga što bubrezi ne mogu da održavaju balans potrebnih minerala u krvi.

Penušav urin

Ovo je jedan od simptoma oštećenja bubrega koji nije teško primetiti. Urin koji sadrži prekomernu količinu mehurića, je znak  proteina u mokraći.
Jedan od načina da to shvatite je poređivanje pene u mokraći sa penom koju vidite kada mutite jaja. Protein koji se nalazi u urinu, albumin, je isti protein koji se nalazi i u jajima.

PROČITAJTE JOŠ: LEKOVITI RECEPTI ZA UPOTREBU SVINJSKE MASTI KOD PREHLADE, UPALE PLUĆA, TEMPERATURE,...
Grčevi u mišićima

Pojava grčeva u mišićima može biti rezultat oštećenja bubrežne funkcije. Ruska Nacionalne bubrežna fondacija tvrdi da nizak nivo kalcijuma i disbalans nivoa  fosfora mogu doprineti grčenju mišića.

U koliko hrana ima ukus metala

Ovaj neverovatan simptom znači da vaši bubrezi u problemu. Uremija, nakupljanje otpadnih elemenata u krvi, može promeniti "normalni" ukus hrane i izazvati loš zadah.

To vas može obeshrabriti da jedete meso.

Kamen u bubrezima

Ova bolest je jedan od najčešćih simptoma zatajenja bubrega. Prouzrokovano je nakupljanjem minerala koji se talože u bubrezima. Veći kamen može prouzrokovati bol pri kretanju.

 Otopite kalcifikate u bubrezima Infekcije bubrega

Obično prouzrokovane bakterijama koje ulaze u bubrege iz urinarnog trakta. Infekcije mogu izazvati vrućicu, povraćanje ili bol u preponama. Neposrednim lečenjem ovih infekcija se može sprečiti trajno oštećenje bubrega.

Visok krvni pritisak

Visok krvni pritisak još je jedan uobičajeni znak zatajenja bubrega. Hipertenzija nastaje kada vam krv jačom snagom putuje kroz krvne sudove. Vremenom, ako se ne leči, povišeni krvni pritisak može oštetiti bubrežno tkivo.

Dijabetes

U koliko se ne leči ili ako ga imate duži vremenski period, to može dovesti do nekontrolisanog nivoa šećera u krvi.

Kao rezultat toga, stradaju unutrašnji organi vašeg tela, posebno bubrezi.

Vodite računa o visini šećera u krvi.

 REŠITE SE HEMOROIDA I ANALNIH FISURA

Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube