Kako deluje vibraciona gimnastika profesora Mikulina


Ovaj naučnik je primenio novi pogled na funkcionisanje ljudskog tela. Fokusirao se na mehanički deo kardiovaskularnog sistema.

Mikulin je tvrdio da taloženje i trulenje proizvoda unutar tela usporava procese obnove ćelija i tako dovodi do preranog starenja organizma.

Danas ovu teoriju podržavaju brojna istraživanja.

Akademik je otkrio da je moguće da dođe do oslobađanja fermenata pomoću vibriranja. Na taj način se brže eliminišu produkti raspadanja i ubrzavaju procesi obnavljanja ćelija, a to sve uz pomoć vibriranja.

Tokom hodanja, trčanja, preskakanja konopa javljaju se vibracije kapilara.

Ovo pojačava kretanje krvi prema srcu i dovodi do jakog izbacivanja toksina iz ćelija i međućelijskog prostora svom silom.

REŠITE SE PROBLEMA SA HEMOROIDIMA I ANALNIM FISURAMA

 Mikulin je verovao da bavljenje sportom svaka 2 - 3 dana, da radite vežbe ujutro i u veče, nije dovoljno.

Lagano tresenje tela treba uraditi svakih par sati. Iz tog razloga je razvio vibro-gimnastiku koja pospešuje procese koji se javljaju u toku trčanja, hodanja i skakanja.

To se možete raditi na poslu, jer nisu potrebni posebni uslovi. Ovaj kompleks vežbi je posebno koristan za ljude koji se bave mentalnim radom. Akademik je lično na sebi testirao ovaj način vibro-gimnasticiranja.

Podstreknut rezultatima, predložio je da kompleks ovih vežbi počnu da koriste njegovi bliski prijatelji koji pate od bolesti koje su povezane sa starenjem.

Poboljšanje fizičke spremnosti, pamćenja, obnavljanje mentalnih sposobnosti ove grupe podstaklo je Mikulina da napiše knjigu o svojoj tehnici.

Ali je odbijena objava zbog nedostatka medicinskog obrazovanja.

1971. godine, kada je imao 75 godina, akademik tehničkih nauka ponovo seda za studentski sto.

Upisao je medicinsku školu. 1975. godine Mikulin je stekao medicinsku diplomu.

1976. - stepen kandidata medicinskih nauka,

1977. - prvo izdanje knjige "Aktivna dugovečnost".

 Pročitajte još: Zašto je dobro piti kurkumu svako jutro?

Vibracijska gimnastika: delotvran kompleks vežbi. U početku su lekari bili skeptični prema Mikulinovoj metodi. Ali neverovatan rezultat na lično zdravlje naučnika, pobudili su interes preduzimljivih stručnjaka.

Testiranje vibracionom gimnastikom dokazalo je svoju efikasnost u obnavljanju tela i prevenciji bolesti povezanih sa starenjem.

Savremena istraživanja potvrdila su blagodeti vibracija i šoka. Kompleks Mikulin koristi se u treningu sportista.

Pogodan je za ljude koji rade na mršavljenju. Vibraciona gimnastika posebno je delotvorna za žene sa zagušenjima limfe u bedrima i kukovima, što se je uzročnik masnih naslaga i celulita.

Lagano vibriraje može ubrzati metaboličke procese u problematičnim regijama i povećati efikasnost treninga. Ali za starije osobe koje se ne mogu aktivno kretati zbog određenih bolesti i povreda, vibraciona gimnastika je pravi spas.

Jednostavan kompleks vežbi ne zahteva preteran napor i omogućava vam brzo poboljšanje stanja vašeg tela bez rizika od kontraindikacija.

Kako izvoditi vibro-gimnastiku po dr Mikulinu:

 Stanite na prste. Podignite pete iznad poda za 3 - 5 cm. Naglo ih spustite.

U ovom trenutku vaše telo dobija lagani impuls (potres mozga). Isti ti procesi se dešavaju u kardiovaskularnom sistemu  prilikom brzog hodanja ili trčanja. Krv dobija dodatni podstrek za kretanje ka gore.

Radite ovu vežbu polako, ne više od 1 puta u sekundi. Podizanje peta, više od 3-5 cm nije preporučljivo. Prekomerni intenzitet neće poboljšati rezultat ove vežbe, samo ćete se zamoriti. Ponovite ovo treskanje 30 puta.

Opustite se 5 do 10 sekundi.

Zatim ponovite 30 ponavljanja. Mikulin preporučuje ovu vežbu  3 - 5 puta dnevno.

Kompleks vežbi se preporučuje ne samo osobama koje žele da poboljšaju svoje zdravlje, već i osobama koje veći deo radnog vremena provode sedelački. Svaki čovek koji se više bavi mentalnim radom uz pomoć vibro-gimnastike poboljšaće koncentraciju i efikasnost.

Dokazano je da nakon 4 - 5 sati rada, čak i potpuno zdravi ljudi osećaju umor i imaju osećaj težine u predelu glave.

Mikulin je primetio da vibraciona gimnastika pomaže u obnavljanju snage u toku pešačenja i penjanja uzbrdo. Radite kompleks vežbi na svakih 150 - 200 metara - i možete pešačiti daleko duže bez osećaja umora.

Paralelno u koliko radite ove vežbe smanjujete rizik od povreda.  

Vibro-gimnastika za unutrašnje organe po preporuci Aleksandra  Aleksandroviča Mikulina:

Set vežbi koje radite odmah nakon buđenja, dok ste još u krevetu:

  • Udahnite duboko kroz nos. Čvrsto zatvorite usne. Ispuštajte vazduh kroz stisnute usne u trzajima. Bitno je  da trbušni mišići i dijafragma vibriraju u toku ove vežbe.
  • Ovaj impuls vibracije se prenosi na unutarnje organe.
  • Ova vežba pokreće metaboličke procese u crevima.
  • Osetićete se vedrije i energičnije.

8 NAMIRNICA KOJE POMAŽU DOBROM ZDRAVLJU BEŠIKE

Indikacije i kontraindikacije

Bitna prednost seta vežbi je njegova svestranost. Odgovara svakom starosnom dobu.

Za starije generacije koje ne mogu da se bave rekreativnom gimnastikom, vibro-gimnastika će pomoći da se vrati fleksibilnost zglobova i elastičnost mišića.

Upotrebom ovih jednostavnih vežbi, sportisti sebi pomažu u sprečavanj povreda, smanjuju nivo mlečne kiseline i brže se oporavljaju od napora.

Mnogi treneri uključuju vežbe vibro-gimnastike u setove vežbi za osobe koje žele da skidaju višak kilograma.

Mikulin je verovao da njegov kompleks vežbi nema kontraindikacija. Ali lekari i dalje ne preporučuju bavljenje vibro-gimnastikom osobama sa sledećim bolestima:

  • Angina pektoris i tromboflebitis.
  • Kamenje u žučnoj kesi i bubrezima.
  • Osteohondroza.

U koliko želite probati upotrebu ovih vežbi, a imate neko od gore navedenih stanja, obavezno se posavetujte sa svojim lekarem. 

 REŠITE SE KISELINE - NADUTOSTI - GASOVA- ELIMINIŠITE BAKTERIJE IZ DIGESTIVNOG TRAKTA

Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!