Biljke kao pomoćno sredstvo u izbacivanju mokraćne kiseline iz organizma


Šta je to u stvari mokraćna kiselina, kako nastaje, šta radi našem organizmu i kako je držati u normalnim referentnim vrednostima?

Mokraćna kiselina je proizvod razlaganja purina i proteina koje u naš organizam unosimo putem hrane. U koliko kod pojedinca  nivo mokraćne kiseline premašuje optimum, dolazi do razvoja gihta i usporavanja rada bubrega.

Na osnovu statističkih podataka jedna trećina stanovnika cele planete ima povišen nivo mokraćne kiseline. Stručni naziv je hiperurikemija.

Dakle, problem se ne sme zanemariti, treba na vreme preduzimati pametne korake i čistiti krv od viška mokraćne kiseline. 

A iz kog razloga je opasan višak mokraćne kiseline u telu?

U koliko imate višak mokraćne kiseline u organizmu, dolazi do pokretanja patološkuh procesa u organizmu koji mogu postati inicijatori bolesti, a to su:

  • Osteohondroza;
  • Artritis i artroza;
  • Giht;
  • Reumatizam.
PORUČITE čaj za čišćenje tela od viška mokraćne kiseline-GIHTA


U koliko imate bolove u zglobovima, mišićima, a ne ustanovite da imate probleme sa viškom mokraćne kiseline i ne eliminišete je na vreme, neminovnost je oštećenje zglobova, pojave gihta, urolitijaze, i mnogih drugih bolesti.

Biljni preparati deluju diuretički, eliminišu višak tečnosti iz organizma, štetne elemente kao i patogenu floru.

E, sada se postavlja pitanje jel postoji neki prirodni način da se taj višak izbaci iz organizma?

Priroda i te kako daje široku lepezu delotvornih preparata:

Kako protiv gihta:

U sklopu alternativne medicine, postoje brojne kombinacije za čišćenje viška mokraćne kiseline iz organizma.

Šta više, neke od tih načina je usvojila i konvencionalna farmaceutska industrija. S obzirom na učinak koji se pokazao i te kako koristan u praksi.

Upotreba lekovitog bilja omogućava se smanjenje nivoa mokraćne kiseline u organizmu, doprinosi normalnom funkcionisanju bubrega. Bez štetnih posledica po vaše zdravlje.

Biljne komponente možete koristiti u terapeutske, kao i u profilaktičke svrhe.

Paralelno se mora menjati način ishrane i izvršti selekcija namirnica. Mora se izbaciti unos alkoholnih pića, samnjiti unos soli, kao ihrana koja u sebi sadrži purin i oksalnu kiselinu.

Namirnice koje treba da koristite u svrhu izbacivanja gihta:

 Brokoli i krastavci. - Redovnom upotrebom doprinose smanjenju stvaranja mokraćne kiseline u organizmu i sprečavanju stvaranje kristala, što dovodi do bolova u zglobovima i deformacije hrskavice.

Banane.- Ovo voće je prirodni izvor kalijuma koji je potreban u procesu eliminacije mokraćne kiseline.

Crna rotkva.- Sok od rotkve je odličan kao pomoćno sredstvo u uklanjanju soli iz zglobova i njihovom jačanju.

Koristite samo sveže ceđen sok, započinjući tretman sa 1 kašičicom. Kako se organizam navikava, tako se doza povećava sve do pola decilitra.

Voda.- Poštujući režim ispijanja vode, moguće je smanjiti nivo mokraćne kiseline, a samim tim i dovesti do izbacivanja otrovnih elemenata iz tela.

 

KAKO ZAŠTITITI SVOJU ENERGIJU I NE DOZVOLITI DRUGIMA DA JE ISCRPE

 


Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube