ŠARGAREPA KAKO SE KORISTI U POBOLJŠANJU IMUNITETA


Šargarepa - je najveći izvor vitamina A među svim povrćem. Šargarepa treba da je uključena u jelovnik svih dijeta kojima je cilj ozdravljenje i poboljšanje funkcije jetre.

Najbolje da se koristiti sok od šargarepe tako što ga razredite u jednakom razmeru sa vodom, pola pola i uvek se pije u manjim količinama, a češće. Ne više od 200 ml svežeg soka na dan! Tom prilikom treba da izbacite suplemente vitaminskog kompleksa, koji u sebi sadrže vitamin A.

Velika količina vitamina A poboljšava metaboličke procese u jetri, ubrzava apsorpciju gorkih supstanci iz kojih se naknadno stvara žuč. Vitamin A se može akumulirati u organizmu. Ali sa prekomernom upotrebom može da deluje kao otrov, prvenstveno negativno utičući na jetru (razgradnja ugljenohidratnih jedinjena se usporava).

Budite zdravi!
Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!