12 osnovnih pravila kako da pronađete mir u svojoj duši


Osnovni saveti  za pronalazak duševnog mira.

  • Obavezno skratite vreme koje provodite gledajući vesti na TV- u, dnevnoj štampi...

Na žalost, većina vesti su informacije negativnog karaktera, koje i te kako na podsvesnom nivou deluju na raspoloženje. Ono što je apsolutna činjenica je sledeće:

  • Vi ni na koji način ne možete da utičete, delujete na neki događaj koji se prezentuje putem medija, a što god više primite loših informacija, to vas neminovno vodi u stanje neraspoloženja. Navedite samo jedan racionalan razlog zbog čega se trebate brinuti za nešto što nije delo vaših ruku, a isto tako znate da ne možete ništa pomoći.
  • Klonite se osoba koje vole da prenose vesti sa sumornim temama. Definitivno morate da shvatite da vam takvi sagovornici nisu potrebni.

Njihove teme i priča sa njima vam može doneti samo duhovni nemir, dovesti vas u stanje haotičnog razmišljanja.

  • Klonite se osoba koje su pune teskobe i koje su neprestalno pod stresom. U koliko zaista ne želite da njihove vibracije deluju na vas i na vaše stanje osećanja.
  • Ne zadržavajte osećanje koje vas tera na neku osvetu ka nekome. Pokušajte da naučite kako se prašta, al zaista. U koliko ne naučite praštati, emocije povređenosti samo bujaju i vremenom moraju izaći na videlo. A od toga zaista nema nikakve vajde. Kada nekom oprostite, nestaje osećanje ljutnje i nezadovoljstva iz vas.
  • Ne treba da gajite osećanja ljubomore. Ljubomora nije ništa drugo do manjak samopoštovanja. Misao da ste manje važni od nekoga na koga ste ljubomorni, a to naravno nikako nije tačno.
  • Ne zadržavajte se na događajima iz vaše prošlosti. Zašto razmišljati o nečemu što se već davno dogodilo i ne može se promeniti?  Neka sve to ostane iza vas. Zaboravite na prošlost i usredsredite se na sadašnjost. Ne zadubljujte se u neke neprijatne uspomene, dok vam za to vreme prolazi jedina realnost, a ona se zove  sadašnjost.
  • Naučite sebe da budete strpljivi, da imate dobar odnos unutar porodice, sa prijateljima, kolegama, zaposlenim,...
  • U koliko zauzmete ovakav stav on će vam pomoći da shvatite šta su to zapravo samokontrola i disciplina. Ako uspete, onda možete održavati duševni mir u svim stresnim situacijama.

Budite svesni da onog trenutka kada osetite napetost ili anksioznost, vaš um zaokupljaju potpuno nepotrebne misli.

Zakočite, odmorite se, smirite pa tek onda krenite dalje. S tim u vezi, vežbe disanja su veoma korisne.

Ne uzimajte sve lično. Morate biti u stanju da pribegnete određenom stepenu emocionalne i mentalne odvojenosti od stvarnosti. Ovo je veoma korisno i pomaže vam da prebrodite neugodne trenutke.

Bilo bi od velike samopomoći da naučite da se ne vezujete, za ništa i za nikoga, preterano.

Sve ovo navedeno će vam pomoći da u vaš život unesete više harmonije i spokoja
Naučite se kako da usmerite pažnju, misli, razmišljanja na ono što je zaista prioritet. Kada shvatite da prošlost ne možete promeniti, da budućnost nije sada, već da se baš sada i u ovom trenutku usmerite na sebe i svoje ciljeve. Vaš um će se smiriti, mnogo lakše će se održati u mirnom stanju, bez nepotrebnog tereta negativnih misli.

BIODIHIDROKVERCETIN - SAMO DOK TRAJU ZALIHE!!! UŠTEDITE 650 DINARA NA VELIKOM PAKOVANJU OD 180 DOZA

Meditacija je praksa koja je dostupna svima. U koliko imate priliku i želju da odvojite vreme od 20 minuta dnevno i posvetite ovoj tehnici opuštanja, to će vam promeniti život.

Postat ćete smireniji, opušteniji i zadovoljniji, svojim životom.

Pronalaženjem unutrašnjeg mira pre ili kasnije po automatizmu dolazi do mira i u vašem okruženju.

Zaista ne znam koliko možete da shvatite da mi sami oblikujemo svoje okruženje, emocije i bezmalo sve oko nas.

Razmislite o sledećim izjavama:

„Um čoveka je poput prostorije koja je pretrpana raznim stvarima. Jednostavno, nigde nema slobodnog mesta. Kada izbacite bespotrebne stvari (bespotrebne misli), napravi se mesto za duševni mir. "
„Opustite se tako što ćete prekinuti tok misli. Kao što je fizičkom telu potreban odmor, tako i vašem umu trebaju mir i tišina. "
„Smirite svoj um koncentracijom i meditacijom. Na taj način ćete  otkriti svet Duha koji je u svakom od nas. "
"Kada se preterana aktivnost vašeg uma umiri, kad misli prestanu juriti sa jedne na drugu stranu poput olujnih talasa u moru, tada ćete osetiti lagani ukus duševnog mira."

DETOX ČAJ ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA-IZMEĐU OSTALOG VAŠE LIMFE

Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.


Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube