7 načina kako bezobraznike da postavite na svoje mesto


Niko nije baš toliko flegmatičan i imun na iritantne duele sa prostacima, drskim osobama, siledžijama.

U koliko ste poželeli da nekoga postavite na pravo mesto, evo 7 proverenih načina koje će vam pomoći da iz nekog neprijatnog duela izađete kao pobednik.

Ako ćemo biti iskreni prema sebi i drugima, kao dan je jasno da  kultura komunikacije u današnje vreme nije na zavidnom nivou. Kud god se okrenemo nailazimo na grubost, u prevozu, nekom marketu, na ulici, dok čekamo u nekom redu u banci, pošti i možemo nabrajati do sutra. Svugde nervoza, mrki pogledi, nestrpljenje, svađa, niko nikog ne toleriše.

Više puta ni krivi ni dužni se nađete u situaciji da budete napadniuti, bilo to na poslu od srane šefa, kolega, na ulici jednostavno kao slučajni prolaznici, u porodici, komšiluku,...

Jednostavno vam je postalo jasno da nije dovoljno da počnete da vičete, ništa ne dobijate sa tim osim visokog krvnog pritiska.

Evo 7 proverenih načina kako možete da odreagujete i da iz tog duela izađete kao pobednik.

15 NAČINA DA NEKOGA IZBACITE IZ SVOG UMA

Taktika pod rednim brojem 1. 

 • Ignorišite.
Jednostavno se pravite da niste čuli, jer vas to zaista ne interesuje i na taj način vaš "drznik" će ostati zatečen vašim ponašanjem.

Kada kažem ignorišite, ne mislim da trebate trpiti tuđi bezobrazluk, tako što ćete se povlačiti u sebe. To neće zaustaviti bezobraznika, već će ga dodatno stimulisati.

Treba da ignorišete tako da "on" vidi da ga uopšte ne slušate šta priča, da mu dočarate da vam njegove reči i njegovo mišljenje nisu bitni. Na taj način mu stavljate do znanja da ste iznad situacije. 

Primera radi imate šefa, kolegu, bračnog druga, koji konstantno sebi za pravo daje da vas gnjavi sa svojim zaključcima i komentarima. Jednostavno ignorišite i radite po svom. Prihvatajte samo ono što je zaista realna opaska i komentar. Na taj način ćete zavladati situacijom, apsolutno delotvorna metoda!


Taktika pod rednim brojem 2.

 • Nasmešite se!

Kada vam neko uputi ružne reči, on od vas očekuje da vi počnete da se branite vikanjem. Vi se samo srdačno nasmešite. Nemojte se ironično osmehivati, raspirićete sukob, samo se opušteno nasmejte, na taj način ćete pikazati da vas je teško isprovocirati i da je za vas predmet sukoba nebitan.

Vaš "agresor" će veoma brzo ućutati jer se jako teško sam sa sobom svađati.

Taktika pod rednim brojem 3.

 • Taktika ogledalo.

Ova taktika je izuzetno delotvorna kada se nalazite u situaciji da vas šef pred kolegama kritikuje "pljuje". Kada vas neko negde pred publikom degradira. E, tada jednostavno nakon njihove izrečene kritike treba mirno da kažete pred svima da vam šef ili ko vas je već kritikovao pokaže kako i na koji način je trebalo to da uradite. Ovaj način razgovora je veoma delotvoran u koliko ste sigurni da ste u pravu. Nakon ovakvog vašeg nastupa, teško će se sledeći put odlučiti da vas opet gnjavi.

Taktika pod rednim brojem 4.

 • Potvrđivanje izrečene uvrede!
Kada neko pokazuje bezobrazluk, on računa da onaj na koga je atakovao "žrtva" neće uzvratiti udarac.

  Potrebno je da razoružate bezobraznika i da ga postavite na pravo mesto da više nema na pameti da se ponaša na takav način. A kako se to radi? Jednostavno, šef vam kaže da ste glupi, vi se složite sa njim. "Da glup sam". Neko vam kaže da ste spori, "Da spor sam." Aljkavi, "Da aljkav sam", itd.

  Ne bojte se da ćete se degradirati, naprotiv, postavićete bezobraznika na svoje mesto. Takve osobe ni u snu ne misle da ćete vi  tako nešto izgovoriti, oni očekuju da ćete se početi braniti, svađati. Ali vašu potvrdu njihove konstatacije nikada neće očekivati. Na taj način agresor je razoružan! Probajte videćete.

  Skidajte celulit i obim tela.

  GEL ZA SKIDANJE MASNIH NASLAGA


  Taktika broj 5.

  • Učtivost

  Nema potrebe da se spuštate na nivo drznika i da odgovarate na isti način. Učtivost je i te kako moćno oružje, spasit će vam obraz u nekoj situaciji. Dakle u koliko pokažete da vas se ne dotiče nečija galama i u koliko se i dalje prema drzniku ophodite sa učtivim osmehom i tolerancijom, taj vaš duhovni mir će napasniku jasno staviti do znanja da ste vi ti koji držite sve pod kontrolom.


  Taktika pod brojem  6.

  • Frontalni napad

  Ovo je prilično hrabar način. U koliko vas neko odjednom počne kritikovati, napadati za neke postupke za koje do sada nije. Dovoljno je da pitate  zašto je do sada tolerisano vaše takvo ponašanje. Neće imati šta da odgovori, posebno u prisustvu svedoka.

  Taktika broj 7.

  • Dostojanstvo je na prvom mestu.

  Ostati učtiv i smiren u konfliktnoj situaciji je mnogo važnije od padanja u vatru.

  Ironija, sarkazam vam mogu biti od pomoći. Al nikako da dozvolite da padnete u vatru i da postanete akter u svađi. Samo pustite neka se svađa sam sa sobom, ma ko da je. Vi posmatrajte koliko će dugo trajati sukob.

  KAKO DA USPEŠNO OČISTITE JETRU I ŽUČNE KANALE

  Zapratite naš fb       

   

  Zapratite naš youtube