Kako da se zaštitite od prekomernog trošenja svoje vitalne energije


 Energija je gorivo za život, rad i kretanje, od količine energije zavisi koliko ćete biti u stanju da obavljate zacrtane zadatke i od iste te energije zavisi koliko ste u stanju da dođete do cilja.

Energija je sadržana u našem telu i potrebno je da nesmetano cirkuliše, otpor njenom slobodnom protoku čini napetost i stres, da bi se povećao nivo energije potrebno je da se krećete, a da bi se oslobodili stresa potrebno je da svoje fizičko telo maksimalno dovedete u odličnu fizičku kondiciju. 

Izbegavajte naviku da u isto vreme radite više stvari. Ukoliko imate tu naviku vi trošite enormne količine svoje energije.

Veoma je bitno da se drugačije organizujete. Počnite sa promenama tako što ćete veče pre novog radnog dana pripremiti plan za sutra i ne odstupajte od isplaniranog.

Jednostavno rečeno završite jedan posao, jednu obavezu pa tek tada prelazite na drugi. Inače ćete se jako brzo trošiti i dolaziti u stanje nervoze.

Obratite posebnu pažnju na to da je potrebno da imate dobar san, a društvene mreže, filmovi, igrice, i pretraživanje interneta su vam najveći neprijatelji sna.

Šetnja pred spavanje, topao čaj su idealna sredstva za opuštanje.
Svaki organ u čoveku vibrira određenom vibracijom, evo kako to funkcioniše