7 PROFESIONALNIH SAVETA ZA UKLANJANJE CELULITA


Rešite se ružnih udubljenja na bokovima i zadnjici?

Oko 90 posto žena pati od celulita i znaju da to ukloniti nije lako. Ali stručnjaci nam nude 7 odličnih načina za eliminaciju celulita!

7 PROFESIONALNIH SAVETA ZA UKLANJANJE CELULITA 

 • Kako ojačati i zategnuti kožu?

  Kolagen jača vezivno tkivo i čini kožu lepom i privlačnom. Vitamin C potreban je za stvaranje kolagena, pa ga treba uzimati svakodnevno. Dobri izvori vitamina su, na primer, jagode, citrusi, crna ribizla, paprika i kupus.

   PROČITAJTE JOŠ Kako-ukloniti-stomak-za-mesec-dana
  • Stabilna osnova od kolagena

  Mladim kolagenim vlaknima treba bakar da se umreži. Zahvaljujući njemu, formiraju se stabilne strukture, koje takođe sprečavaju masne ćelije da se previše kreću ka površini kože. Češće konzumirajte bakra: kakao, orašasti plodovi, leća.

  • Zagrejte telo iznutra i spolja

  Čili, đumbir, kurkuma: ono što nas zagreva iznutra uz pomoć gipkosti podstiče i sagorevanje masnoća. Američki istraživači dokazali su da čili paprika i slična hrana pomažu da se bela masnoća pretvori u smeđu. Iz tog razloga se potrošnja kalorija može postepeno povećavati.

  • Preskočite večeru

  Gubak kilograma može jako dobro pomoći u oslobađanju od celulita. Treba samo da programirate svoje telo da sagoreva masti.

  Kako se to najbolje može uraditi? Zadržite nivo hormona inzulina, koji snižava šećer u krvi, dugo vremena niskim.

  Evo kako to funkcionše: ne uzimajte nikakvu hranu  najmanje 4 sata između obroka i ne jedite ništa 1 ili 2 puta nedeljno nakon 16 sati.

  Preskakanje večere produžava fazu gladovanja u toku noći, zbog čega je visina inzulina znatno smanjena. Osim toga, u ovim uslovima, proizvodi se više hormona rasta: ovaj hormon rasta zateže kožu.

  • Aktivirajte dobre masnoće na hladnom

  Naš organizam sadrži belo i smeđe masno tkivo. Bele masne ćelije se guraju kroz vezivno tkivo, stršeći iz kože. A smeđa masnoća održava telesnu temperaturu od 37 stepeni.

  Kada je toplo, bela masnoća dobija više energije. A hladnoća aktivira smeđu masnoću, oko 19 stepeni je dovoljno za to. Iz tog razloga je dobro češće biti napolju po hladnom vremenu ili se tuširati hladnom vodom - to će povećati potrošnju kalorija i pomoći rastopiti belu masnoću.

  • 6 Masaža

  Ako tečnost stagnira u tkivima, tada se bujanje celulita samo povećava. Masaža i pokreti, kao što je hodanje, rastvaraju ova zagušenja. Univerzalni lek je vežbanje.


  Efikasne vežbe za svaki dan:

  •  Mobilizacija. Stavite mišićni masažer (valjak) za fasciju ispod stražnjeg dela bedara, pomaknite ga od karlice do kolena, a zatim nazad.
  •  Vežbu možete pojačati tako da stavite jednu nogu preko druge (gležanj iznad kolena).
  •  Slabljenje: valjajte valjak na prednjem delu bedara. To će opustiti vezivno tkivo i mišiće.

   

  • Estrogeni u ravnoteži

   Estrogeni doprinose razvoju celulita. Studije su pokazale da zeleni čaj može te hormone vratiti u normalu i zaštititi kolagena vlakna od oštećenja. Oko 4 šolje dnevno također ubrzavaju gubitak kilograma.

   Dodatni savet : borite se protiv zadržavanja vode. Imate li često otečena stopala, prste i gležnjeve? Tada možda postoji previše tečnosti u tkivu. U tom slučaju oprostite se sa začinjenim jelima i pijte puno tečnosti, u idealnom slučaju čajevi od koprive ili breze. Neki prirodni lekovi takođe aktiviraju diuretičku aktivnost bubrega.

   U koliko vam se dopada, podelite sa prijateljima!!!

   Zapratite naš fb       

   Zapratite naš youtube