AKUPRESURNA TAČKA KOJA MOMENTALNO OTKLANJA STRES-sledite uputstvo i uverite se sami


Pritisnite ovu tačku na svom telu kako bi se oslobodili stresa. Rezultat će odmah biti primetan!

Ovakav način terapije u kineskoj medicini nastao je pre skoro 2.500 godina i danas se zasluženo smatra "lekom" za mnoge fizičke i mentalne bolesti, uključujući stres i depresiju.


Prema drevnom kineskom učenju, na našem telu postoje određene akupresurne tačke koje se nalaze duž energetskih linija. Ove linije se obično nazivaju energetskim meridijanima.

Energetski meridijani vode našu životnu snagu (ili qi). Ako je rad ovih meridijana poremećen, to se može poboljšati stimulacijom uz pomoć tehnika akupresure. Ukupno ima 12 energetskih meridijana, i svi oni prolaze kroz najvažnije organe našeg tela.

Ovi meridijani održavaju telo u formi, a ako čak i jedan od njih prestane normalno funkcionirati, telo gubi ravnotežu.


Pritiskom na određene delove tela ljudi mogu ublažiti nuspojave uzrokovane anksioznošću i depresijom. Ova tehnika je vrlo slična akupunkturi, ali umesto igala uključeni su prsti. A kada izvršite pritisak na područje CV 17, pozitivan rezultat se ossti gotovo istog trena.


CV 17 je "anteromedijalni meridijan 17" koji se nalazi u centru grudnog koša. Kinezi veruju da je ova zona energetski epicentar tela, gde su skoncentrisane sve ljudske emocije. Najpodložniji je destruktivnim efektima stresa.

Veruje se da ova lokacija CV 17 pomaže u održavanju ravnoteže yin i yang energija u telu. Stručnjaci za akupresuru su ubeđeni da čak i blagi pritisak na zonu CV 17 može osloboditi osobu mnogih problema vezano za nervni sistem, a paračlelno pojačava i imunitet.

Zona CV 17 nalazi se tačno u centru grudnog koša, odnosno na udaljenosti od četiri prsta iznad grudne kosti.Za početak, pronađite CV 17 laganim trljanjem grudi dok ne pronađete malo udubljernje.
Sedite uspravno i spojite dlanove u molitvenom stavu.

Zatvori oci.
Opusti se. Pokušajte da udahnete i izdahnete normalnim tempom.

Sedite uspravno, ali držite vrat i ramena opušteno.

Ukoliko imate probleme sa nesanicom, pokušajte lagano tapkati ovo mesto vrhovima prstiju. Pozitivan rezultat je zagarantovan.

Stimulisanje CV 17 pomaže ne samo da se rešite stresa i anksioznosti, već pomaže i u borbi protiv umora, hormonskih poremećaja i posttraumatskog stresnog poremećaja.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU 

detox caj
Sviđa mi se? Podelite sa svojim prijateljima!