CRNO VINO I ČOKOLADA SPREČAVAJU STARENJE!


Cno vino i čokolada pomažu u održavanju mladolikosti kože i sprečavaju starenje!
Za sve one koji nisu ravnodušni prema crnom vinu i koriste ga u umerenim količinama, ovaj članak će biti od koristi. Ovaj "čarobni" napitak ima određene koristi za ljudski orgnizam.

 

 ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

 

nakit

 

Naučnici su uradili istraživanje o prednostima crnog vina i čokolade. Zaključili su da čaša dobrog crnog vina u kombinacijis sa zalogajima tamne čokolade može biti i te kako korisna za odraslu osobu.

Prirodno, ne govorimo o činjenici da upotreba vina treba biti svakodnevna, korisnost ove kombinacije čokolade i pića je u umerenoj upotrebi.

Ovo istraživanje je urađeno na Univerzitetu Exeter u Engleskoj, koje je među 100 najboljih sveučilišta na svietu. Upravo ovde, u jednoj od najbrže rastućih obrazovnih ustanova u Engleskoj, dokazano je da crno vino i tamna čokolada pozitivno deluju na epiderm (kožu) čovjeka, pomažu u uklanjanju bora, a takođe sprečavaju prerano starenje.

Crveno vino i čokolada pomažu u održavanju mladolikosti kože i sprečavaju starenje!

Ko bi pomislio da nešto od ove kombinacije može imati blagotvoran učinak na naše zdravlje.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARIMladalačka koža
Ko želi da ostane što duže mlad i da što kasnije ostari?

Crna prirodna čokolada i vino pospešuju pomlađivanje ćelija i njihovu regeneraciju.

Upravo zbog činjenice da imaju flavonoide - fenolne spojeve koji su korisni kod venske insuficijencije, kardiovaskularnih bolesti, a imaju i antioksidativno delovanje.

Ovi zaključci su proizašli iz detaljne analize u laboratoriji Univerziteta u Exeteru, koristeći prirodne hemijske ćelije koje se nalaze u crvenom vinu i tamnoj čokoladi. Rezultati su bili odlični!

„Eksperiment je sproveden više puta i otkriveno je da su ćelije u svakom slučaju bile podmlađene“, kaže Eva Latorre, koja je lider u ovom istraživanju. 

Otkriveno je i da su crno vino i tamna čokolada bogati polifenolima i resveratrolom. A ispada da ovi proizvodi stimulišu mozak i imaju antioksidativni efekat. Imaju blagotvorno dejstvo na krvne sudove, šireći ih, normaliziraju protok krvi u mozgu. Poboljšava se aktivnost mozga.

Crveno vino i čokolada pomažu u održavanju mladolikosti kože i sprečavaju starenje!

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARIU američkom časopisu Clinical Nutrition objavljeno je 2010. godine studija koja je navela da dopunske doze resveratrola povećavaju dotok krvi u mozak i normaliziraju njegov rad.

Na osnovu tih informacija, možemo doći do zaključka o prednostima crnog vina i tamne čokolade. Dodajte ove namirnice u svoju meni i poboljšajte zdravlje.

Najvažnije pri njihovom korištenju je ne preterivati, jer ako ih koristite u velikim količinama, to će pre biti štetno, nego korisno.

Pazite na šećer u krvi da ne izazovete dijabetes.

Kao i u svemu, potrebna je umerenost i ravnoteža, to se odnosi i na alkohol i hranu. Budite u toku, čitajte više,  jedite umereno i budite zdravi!

Da li ti se svidelo? Podelite sa prijateljima!