CRNO VINO I ČOKOLADA SPREČAVAJU STARENJE!


Cno vino i čokolada pomažu u održavanju mladolikosti kože i sprečavaju starenje!
Za sve one koji nisu ravnodušni prema crnom vinu i koriste ga u umerenim količinama, ovaj članak će biti od koristi. Ovaj "čarobni" napitak ima određene koristi za ljudski orgnizam.

 

 

Naučnici su uradili istraživanje o prednostima crnog vina i čokolade. Zaključili su da čaša dobrog crnog vina u kombinacijis sa zalogajima tamne čokolade može biti i te kako korisna za odraslu osobu.

Prirodno, ne govorimo o činjenici da upotreba vina treba biti svakodnevna, korisnost ove kombinacije čokolade i pića je u umerenoj upotrebi.

Ovo istraživanje je urađeno na Univerzitetu Exeter u Engleskoj, koje je među 100 najboljih sveučilišta na svietu. Upravo ovde, u jednoj od najbrže rastućih obrazovnih ustanova u Engleskoj, dokazano je da crno vino i tamna čokolada pozitivno deluju na epiderm (kožu) čovjeka, pomažu u uklanjanju bora, a takođe sprečavaju prerano starenje.

Crveno vino i čokolada pomažu u održavanju mladolikosti kože i sprečavaju starenje!

Ko bi pomislio da nešto od ove kombinacije može imati blagotvoran učinak na naše zdravlje. Mladalačka koža
Ko želi da ostane što duže mlad i da što kasnije ostari?

Crna prirodna čokolada i vino pospešuju pomlađivanje ćelija i njihovu regeneraciju.

Upravo zbog činjenice da imaju flavonoide - fenolne spojeve koji su korisni kod venske insuficijencije, kardiovaskularnih bolesti, a imaju i antioksidativno delovanje.

Ovi zaključci su proizašli iz detaljne analize u laboratoriji Univerziteta u Exeteru, koristeći prirodne hemijske ćelije koje se nalaze u crvenom vinu i tamnoj čokoladi. Rezultati su bili odlični!

„Eksperiment je sproveden više puta i otkriveno je da su ćelije u svakom slučaju bile podmlađene“, kaže Eva Latorre, koja je lider u ovom istraživanju. 

Otkriveno je i da su crno vino i tamna čokolada bogati polifenolima i resveratrolom. A ispada da ovi proizvodi stimulišu mozak i imaju antioksidativni efekat. Imaju blagotvorno dejstvo na krvne sudove, šireći ih, normaliziraju protok krvi u mozgu. Poboljšava se aktivnost mozga.

Crveno vino i čokolada pomažu u održavanju mladolikosti kože i sprečavaju starenje!

U američkom časopisu Clinical Nutrition objavljeno je 2010. godine studija koja je navela da dopunske doze resveratrola povećavaju dotok krvi u mozak i normaliziraju njegov rad.

Na osnovu tih informacija, možemo doći do zaključka o prednostima crnog vina i tamne čokolade. Dodajte ove namirnice u svoju meni i poboljšajte zdravlje.

Najvažnije pri njihovom korištenju je ne preterivati, jer ako ih koristite u velikim količinama, to će pre biti štetno, nego korisno.

Pazite na šećer u krvi da ne izazovete dijabetes.

Kao i u svemu, potrebna je umerenost i ravnoteža, to se odnosi i na alkohol i hranu. Budite u toku, čitajte više,  jedite umereno i budite zdravi!

Da li ti se svidelo? Podelite sa prijateljima!