Dukan dijeta


Danas ćemo govoriti o svetski poznatoj dijeti Pjera Dukana. Francuski nutricionista je razvio četvorofazni sistem ishrane koji je stekao izuzetnu popularnost u svetu i kod nas!

Dukanova dijeta je veoma fleksibilna, sastoji se od postepenog širenja ishrane, koja se sastoji od više od 100 proizvoda. Ne ograničavajte se u količini.

Prva faza Dukan dijete je ATAK! Ovo je najteža i najosnovnija faza u kojoj je dozvoljena samo proteinska hrana. Trajanje ove faze se bira od 3 do 10 dana.

UVEK JE BOLJE SA NEKOM ZLATNOM SREDINOM KRENUTI.

Druga faza je naizmenična ishrana. U ovoj fazi ishrane možete koristiti raznovrsna povrća. Dakle naizmenično proteini i povrće. OBROK PROTEINA - OBROK POVRĆA.

Treća faza - pričvršćivanje. U ovoj fazi ishrane dolazi do nesmetanog povratka uobičajenom načinu ishrane, ali sa određenim restrikcijama. Na primer, u nedeljnom meniju imate proteinske dane, treba da pijete 2 l. tečnosti dnevno, 25 minuta šetnje na svežem vazduhu ili neke jače fizičke aktivnosti.

Poslednja faza je stabilizacija. Ovo je poslednja faza načina ishrane, gde se vraćate poznatom meniju. Sva čar ove dijete jeste u tome što se vaše navike menjaju. Pored toga, poslednji korak dijete uključuje 1 dan proteina, 20 minutne šetnje i obavezna preporuka za fizičke aktivnosti kako se izgubljeni kilogrami ne bi vratili.

Dijeta Pijera Dukana se kotirala kao jedna od najefikasnijih i najsigurnijih dijeta za vaš organizam. 

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI