KAKO PODIĆI NIVO KISEONIKA U ORGANIZMU- BESPLATNE TEHNIKE


Bilo koja fizička vežba će povećati oksigenaciju krvi i pospešiti cirkulaciju krvi u svim organima, uključujući protok krvi u mozak.

Napomena: u koliko osoba ima određene bolesti respiratornog ili kardiovaskularnog sistema, fizičku aktivnost treba pažljivo dozirati.

Za neke pacijente to mogu biti jednostavne vežbe kao što su stiskanja i otpuštanja prstiju, mahanja rukama ili jednostavno kretanje po sobi.

Preterana fizička aktivnost će dovesti do smanjenog zasićenja krvi i organa kiseonikom.

U ANALIZAMA KOJE RADIMO OVIH DANA ENORMAN PORAST BROJA LJUDI SA IZRAŽENOM HIPOKSIJOM

Za zdravu osobu aerobni trening je izuzetno koristan.

Možete upražnjavati disanje dijafragmom.

Respiratorne pokrete treba izvoditi ne grudnim košem (obično automatski dišemo ovako), već stomakom.

Da bi znali da ispravno to radimo stavljamo jednu ruku na stomak, a drugu na grudi. Prilikom udisaja predeo želudca se naduvava, pri izdisaju izduvava. Grudi su nepomične. Polako duboko udahnite i polako izdahnite.

Masiranjem korena kose (vlasišta) dolazi do vazodilatacije i delimičnog povećanja krvotoka i cerebralnih krvnih sudova.

Zato nakon takve masaže u trenutku umora dolazi do ponovnog naleta snage i energije.

Isto tako ne zaboravite da provetravate stambene ili radne prostorije, više puta u toku dana. Vazduh ne sme da stagnira, što više imate savremenih tehničkih sredstava više kiseonika trošite, u koliko niste u okruženju šume, parka, vi ste ugrožena vrsta.

BUDITE ZDRAVI!

Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!