Malo neradnih dana i kada dođu, samo prolete


Prođoše praznici, bolje rečeno proleteše. Neko se manje, a neko više družio, pešačio, odmarao na pasivan ili aktivan način. Svako je trebao po sopstvenom nahođenju da se opredeli za odmor. 

Neko jednostavno nije mogao zbog dece, porodice, da se sebi posveti. I to je sasvim u redu. Malo ko od nas ima mogućnost da isključivo sebi posveti ceo dan. Al je veoma važno da u toku SVAKOG DANA sebi posvetimo 2 sata.

Ta dva sata nikoga neće oštetiti, a nama će i te kako goditi.

Većina ljudi nije svesna da u koliko sebi, svakodnevno, posveti 2 sata na pravi način, može ostatak dana da i te kako lakše da iznese, sa mnogo više energije, a ne da čkilji kao polu-prazna baterija.

Kada kažem dva sata sebi posvećena, ja ne mislim na fizičku dekoraciju svog tela i estetsko doterivanje, to i onako radi svako po sopstvenom nahođenju. Kada kažem dva sata posvećena sebi, ja mislim na duhovnu posvećenost i na fizičku aktivnost. Čitanje štiva koje nas uvek nečemu uči. Kako napredovati ako ne učimo? Razmišljati, ne sekirati se već razmišljati! Baviti se fizičkom aktivnošću.

Nisu nama potrebne teretane, markirani kombinezoni, helanke i slično, dovoljna je obična trenerka, udobne patike i čvrsta volja da minimum 60 minuta pešačimo - SAMI- bez bilo koga da nas požuruje ili usporava. Pešačenje u sopstvenom ritmu, ritmu koji je individualan i uvek je u velikoj meri određen spram svojih prethodnih obaveza i svog emotivnog stanja unutar nas samih u datom trenutku. 

 Drugi sat svog vremena podelite sa nekim ko vas ne opterećuje problemima i ko ne prebacuje svoje breme na vas. Distancirajte se od svakoga ko kontinuirano priča iste priče, a ništa ne preduzima da se reši određene problematike.

Neverovatno je koliko se može postići sa malo uloga, a ulog je svesno posvećivanje sebi.

Pokušajte!!!

PROČITAJTE JOŠ: LEKOVITI RECEPTI ZA UPOTREBU SVINJSKE MASTI KOD PREHLADE, UPALE PLUĆA, TEMPERATURE,...

Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube