ZAŠTO IMAMO POTREBU DA JEDEMO SLATKO?


Kod ljudi sa smanjenim imunitetom, usporenim radom štitne žlezde, dijabetesa, gastritisa, nedostatka vitamina nakon uzimanja steroidnih lekova, antibiotika ili oralnih kontraceptiva,kandida počinje bujati u organizmu i kandidijaza, odnosno "mleč", različitih sojeva počinje da preovladava.

Zdravlje ljudi zavisi od veoma osetljive ravnoteže mikroorganizama koji su nam ili prijateljski raspoloženi prema nama ili nam nanose štetu po naše zdravlje.

Kada bujanje gljivica, koje žive unutar nas, izmakne kontroli, nastaje ozbiljna bolest. Ali 50% ljudi u opšte ne razmišlja da njihove zdravstvene probleme uzrokuju gljivice.

A da pojasnim šta su to gljivice i kako one funkcionišu. Gljivice, poput sisara, imaju sličnu strukturu ćelija i mehanizme njihove reprodukcije i podele. One su otpornije i lakše se prilagođavaju promenama okoline od bakterija.
Razvoju gljivica pogoduje loš način ishrane, na primer hrana bogata skrobom i šećerom.  Intenzivno konzumiranje šećera iz krvi, gljivice mogu prouzrokovati simptome hipoglikemije (dolazi do pada nivoa šećera, a to nas dovodi do osećaja gladi i mi počinjemo da jedemo i da se gojimo), dakle višak gljivica u organizmu će usporiti metabolički proces, doprinoseći gojaznosti.