Svaki naš organ koji se razboli, pretrpeo je emotivno razaranje pre fizičke bolesti


Svaki organ koji se razboli  OBOLEO je zbog pretrpljenih emocija koja ste iskusili.

Naši organi su osetljivi na određene bolesti zavisno o osećanjima koje doživljavamo ili gajimo u sebi. Psihosomatsko objašnjenje bolesti više nije ništa novo. Naše negativne emocije nanose ogromnu štetu zdravlju, a lekovi ne pomažu uvek  u takvim situacijama. Problem se mora rešiti na psihološkom i duhovnom nivou. 

REŠITE SE PROBLEMA SA HEMOROIDIMA I ANALNIM FISURAMA

Štetne emocije

Psihoterapeut Christian Flash u svojoj knjizi: „Biološko dešifriovanje bolesti.", Parafrazirajući Jung-a, napisao je:" Bolest je opomena koju priroda daje za izlečenje duše. "

Svi mi, najverovatnije, bolesti smatramo nesrećom i dajemo sve od sebe da ih izlečimo bilo kojim lekom. Ali, ne razumemo da su uzroci bolesti mnogo dublji nego što nam se čini. Bilo koja negativna emocija ili psihološka trauma utiču na određeni organ našeg tela, uzrokujući biološku reakciju, a to je prema Flash teoriji, oštećenje organa, odnosno bolest.


Flash kao dobar psihoterapeut kaže da analizom simptoma i njihovim dešifrovanjem možete utvrditi uzrok oštećenja  na telu i od tog trenutka možete početi lečenje.


„Mi smo grupa od četiri nerazdvojna dela: organska, cerebralna, mentalna i energetska. Stres uvek prati lična senzacija koja utiče na 4 biološka nivoa. "


Njegov pristup je, osetljiv i težak za razumeti, posebno onima kojima je bolest nanela bol i značajnu štetu zdravlju. Na žalost nekima, čak i smrt, sugeriše da je pojava bolesti alarm koji šalje naše telo. To nam daje tragove, samo zbog našeg neznanja ne možemo ga razrešiti. 

Naše telo ima memoriju, a kada doživi stresno stanje, ono se od njega može oporaviti, telo i samo pomaže procesu oporavka i ozdravljenja. Pokušaj utvrđivanja uzroka sukoba u telu je temeljno rešenje, može pomoći u ubrzavanju faze koja se zove ozdravljenje. Stanje zbog bolesti koja nas je zahvatila.

Da bi bolje razumeli koncept, autor daje primer dojilje.


"Ako otkrije da beba slabo raste ili je bolesna, tada će reakcija na podsvesnom stanju biti produkcija više mleka, jer sve njene lančane reakcije omogućuju aktiviranje mehanizma pomoći u odnosu na novorođenče."

 Pročitajte još: Đumbir-beli-luk-i-med-pomazu-kod-8-bolesti

Terapeut tvrdi da biološki nesvesno, a samim tim i bolest, daje nam reakciju.


„Moj zadatak je dešifrovati ove reakcije, ispitati njihov sadržaj i pokušati preuzeti kormilo bolesti",  kaže terapeut.

Bolest prolazi kroz tri stadijuma.


Prva faza  Manifestuje se kada se pojave simptomi koji signaliziraju da je telo u stresu. U ovom  slučaju bolest definiše kao svojevrsni predlog, reakcija na događaj i negativna emocija za koju osoba nije spremna.

Ovu fazu aktivnog sukoba, kada se reakcije aktiviraju čak i uz umor i jak stres, prate dve druge: faze oporavka i razrešenja.

Kvantna Astrologija 

Druga i treća faza

Druga faza se naziva oporavak, a treća rezolucija. Smatraju se nemehaničkim i nimalo jednostavnim. Podrška koju čovjek prima u ovoj fazi je temeljna, pogotovo kada smo se postavili za prevazilaženje straha.

Autor je u priručnicima definisao  podudarnost organa i osećaja.

  • Na primer sukobi i negativne emocije  pojavljuju se na stanju kože. Pojavljuju se brojni simptomi i bolesti koji su povezani s kožom.
  • Ako se na poslu pojave problemi i osoba to iskusi vrlo duboko, mogu započeti problemi sa zubima i usnom šupljinom u celini.

Da biste utvrdili uzrok bolesti, morate razumeti biološku funkciju obolelog organa.

  • Jetra- trebamo razumeti uzrok oštećenja jetre, moramo saznati za šta je odgovorna. 
  • Jetra obavlja zaštitnu funkciju tela, i bavi se taloženjem glikogena. Glikogen je polisaharid koji je neophodan za telo, nakuplja nas energijom i pomaže nam da se nosimo sa stresnim situacijama. Ako se ne možemo nositi sa stresom koji nas je snašao, jetra će patiti-oboleti..

Bilo koju bolest treba tumačiti kao emocionalnu traumu. Naši osećaji i emocije međusobno su povezani s unutrašnjim organima, zato trebamo biti oprezni u svom emocionalnom stanju, na vreme obratiti pažnju na svoja osećaja i sprečiti pojavu bolesti.

Glavna ideja psihoterapeuta je da  svaki simptom koji se pojavi predstavlja poruku tela o problemu. I takođe signal za njegovo rešenje.


  • Ako imate trovanje hranom, prirodna reakcija tela je povraćanje iz stomaka od toksina. Nakon čega osećamo slabost i želju za odmorom. Telo vam govori šta treba učiniti kako biste se oporavili.
  • Isto važi  i za duže izlaganje suncu. Pojava preplanulog tela opominje da je koži potreban odmor od sunčeve svetlosti, jer u suprotnom možete izgoreti. Ako osoba na to ne obraća pažnju i nastavi sa sunčanjem, dobija se sunčanica, koja može biti praćena sunčanim udarom.

Svaka bolest odgovor je na ono što autor knjige naziva pozitivnim dizajnom, koji svako od nas treba prepoznati na vreme. Simptom je adaptivna odluka na spoljni događaj.

Obratite pažnju na to. Zapamtite da je svaki bolesni organ odgovoran za emociju koju ste iskusili. Volite sebe i svoje telo.

 REŠITE SE KISELINE - NADUTOSTI - GASOVA- ELIMINIŠITE BAKTERIJE IZ DIGESTIVNOG TRAKTA

Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!