Eliksir sa cveklom i đumbirom


Ne možete zamisliti bolje povrće koje se može koristiti kao osnova za detoks piće od cvekle. Uz koncentraciju vitamina i minerala, posebno folne kiseline, antioksidanasa: mangana, vitamina C, kalija i magnezijuma.

Ovo, na prvi pogled, skromno povrće sadrži jedinstvenu kombinaciju fitonutrijenata, koji nam pružaju antioksidativnu i protivupalnu zaštitu.

Betalaini ( kojih je cvekla puna) su također uključeni u fazu prirodne detoksikacije vašeg tela, metaboličku fazu povezanu s aktivacijom enzima glutation S-transferaze, koji transportuju metabolizirane toksine u vodi kroz sistem, a potom ih izlučuju u urin. Ovi fitonutrijenti daju cvekli crveno ljubičastu ili žutu boju.

Ako ovaj eliksir začinite đumbirom, posebno zbog njegovih protivupalnih i inhibitora raka, piće postaje prava vitaminska bomba!

Grejp je i specifičan proizvod za čišćenje, jer ima visoku koncentraciju antioksidansa vitamina C, polifenola i likopena, a piću daje i poseban pikantan i oštar okus. Preporučujemo da dodate malo soka od limete za osvježavajući ukus, a obećavamo da će ovaj detox napitak dokazati da će biti poslastica za vaše ćelije.

 

PROČITAJTE JOŠ: POST I GLADOVANJE - Gladovanje se smatra operacijom bez noža, a priroda sama deluje kao hirurg.


 Recept:

Potrebni sastojci:

  • 1 srednja cvekla, oguljena i iseckana,
  • 1 crveni grejpfrut, oguljen i naseckan,
  • 2,5 cm komad đumbira, oguljen,
  • ½  nara,
  • 2 šoljice skuvanog detox čaja (toplog).
Neobavezno:
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od limete ili limuna ili sok od 1/2 pomoranče.

Priprema:
Iscedite sok iz svih sastojaka i pomiješajte sa detox čajem. Pijte odmah da biste maksimalno iskoristili svoje sveže hranjive sastojke. Uživajte!

Kuvajte s ljubavlju!

DETOKS ČAJ ZA DETOKSIKACIJU CELOG ORGANIZMA.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!