Kalcijum je potreban za izgranju kostiju, zuba, pomaže u procesu zgrušavanja krvi, izuzetno je važan i potreban kao prenosnik impulsa nervnog sistema, a samim tim je i neophodan za mnoge biološke procese. 15 ZNAKOVA DA VAM JE POTREBNA DETOKSIKACIJA Kao posledica manjka kalcijuma čovek može da oseća česte bolove u leđima, nervozu, anksioznost, razdražljivost i nesanicu. Najbolji prirodan izvor kalicijuma je čaša toplog mleka uveče pred odlazak u krevet, a imate ga i u bademima, kelju, susamu, španaću, soji. Pa prionite, sada je pravo vreme! PROČITAJTE JOŠ: SVAKI ORGAN U ČOVEKU VIBRIRA ODREĐENOM VIBRACIJOM, EVO KAKO TO FUNKCIONIŠE Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah...
Dijeta od cvekle i kefira. Za 3 dana izgubite do 4 kg Mnogi od nas traže čarobni model za skidanje kilograma. Nebrojiv broj recepata koji su zasnovani na potpuno različitim namirnicama. Suplementi itd... Postoje da kombinacijom dva proizvoda možete sebi prouzrokovati više nepriajtnosti nego koristi. No međutim, postoje i proizvodi koji se savršeno uklapaju u željene svrhe, a jedna od tih kombinacija jeste kombinacija cvekle sa kefirom. ČAJ PROTIV VIŠKA MOKRAĆNE KISELINE - GIHTA Recept dijeta za 3 dana: Princip dijete je strogo pridržavanje namirnica i količina. Pa je iz tog razloga kontraindikovano ako se koristi duže od tri dana. Suština dijete jeste da u toku jednog dana vi treba da pojedete 1,5l kefira sa niskim procentom masnoće i 1...
1. Proklijala pšenica. Samo jedna kašika pšeničnih klica dnevno u toku mesec dana može razrediti krv i normalizovati aktivnost kardiovaskularnog sistema. Dobro je dodati kašičicu lanenog ulja na kašiku pšeničnih klica. Bitno je da ispoštujete pravilan način klijanja pšenice: operete pšenicu u više voda (odaberite samo ona zrna koja tonu u vodi, a ne isplivaju na površinu. Na kraju kada dobro operete pšenicu u posudi ostavite toliko vode da pšenica bude pokrivena u celosti. Posudu sa potopljenom pšenicom stavljate na toplo mesto, prekrijete čistom krpom. Kada isklijaju ocedite vodu i proklijala zrna pšenice stavite u frižider, mogu da se čuvaju 2- 3 dana. Važno je da imate na umu da u periodu korišćenja pšeničnih klica treba da smanjite unos pekarskih proizvoda u...