Đumbir, beli luk i med će vam pomoći kod 8 bolesti


 Neki vodeći lekari su dokazali da je kombinovanje belog luka i đumbira sa limunom, jabukovim sirćetom i medom, odličan lek koji može da pomogne kod određenih bolesti poput: artritisa, astme, visokog krvnog pritiska i nervoznog stomaka, glavobolje, kardio problema, hemoroidi, akne, zubobolja, gojaznost, čirevi itd...

Prednosti jabukovog sirćeta sa medom u svojoj studiji o artritisu, dr Angus Peter sa Instituta za istraživanje artritisa na univerzitetu u Edinburgu je utvrdio da dnevna doza organskog jabukovog sirćeta i meda smanjuje bol u značajnoj meri.

 REŠITE SE KISELINE - NADUTOSTI - GASOVA- ELIMINIŠITE BAKTERIJE IZ DIGESTIVNOG TRAKTA

 

 


Prednost belog luka sa jabukovim sirćetom pokazalo se kao moćan i brz dodatak za mršavljenje, izjavio je Raimond Fisk iz istraživačkog centra.

Prestižni britanski medicinski časopis Lancer je objavio da je nivo holesterola u proseku opao sa 237,4 na 223,4 tri sata nakon konzumiranja 60g belog luka i 113 g ulja.

Istraživanjem se došlo do saznanja da dodavanjem belog luka vašoj ishrani može u znatnoj meri da se smanji visoka koncentracija masti (holesterola).

Druga studija rađena na 261 pacijentu u Nemačkoj od strane udruženja lekara, pokazala je da se holesterol i trigliceridi, koji su usko povezani sa rizikom od srčanih bolesti, u značajnoj meri se smanjuju kada se u ishranu uvede beli luk.

Pročitajte još: gladovanje se smatra operacijom bez noža, a priroda deluje kao hirurg


Prednosti belog luka

Institut za rak MD Anderson iz Hjustona, Državni univerzitet u Pensilvaniji i ULSA potvrđuju prethodne dokaze da određeni agensi koji izazivaju rak dojke, debelog creva, kože i jednjaka, blokira beli luk.

Nacionalni institut za rak je otkrio u istraživanju rađenom na 1.600 ljudi da je konzumiranje velike količine belog luka usko povezano sa manjim brojem obolelih od raka želuca. Dr Eric Block sa Državnog univerziteta u Njujorku, otkrio je da beli luk luči najmanje 100 jedinjenja koja proizvode sumpor, a sva ta jedinjenja su izuzetno lekovita. 

Đumbir i beli luk sa medom 

Zašto je mešavina đumbira i belog luka sa medom, limunom i sirćetom neverovatna?

Čini se da nema sumnje da neverovatna kombinacija dobijena đumbirom i belim lukom sa medom, limunom i jabukovim sirćetom može produžiti život, jer štiti od mnogih dokazanih "ubica". Dr Han Len Cao je napisao  u uglednom časopisu za prirodnu medicinu da su "pacijenti koji su uzimali ovu kombinaciju pre doručka, pokazali značajan pad visokog krvnog pritiska i holesterola za manje od nedelju dana."

Italijanski nutricionista Emilio Stefan dodaje: "Godine naučnih istraživanja stručnjaka iz celog sveta bez sumnje su dokazale da su beli luk, med i sirće "čarobni" proizvodi prirode."

Moćni sastojci su dostupni svugde u svetu i veoma su pristupačni po svojoj ceni. S obzirom šta ove prirodne supstance mogu da učine za čovekovo zdravlje, prosto je neverovatno.


Dr Jack Saltanoff, nacionalni stručnjak za New York, hvali prednosti jabukovog sirćeta. Snimio je zapažene priče o uspehu vezane za artritisne bolesnike. Kaže: „Video sam da pacijenti sa artritisom odmah počinju da se opuštaju“

Neki čak nazivaju (jabukovo sirće) prirodnim tonikom za artritis, koji ih oslobađa od bolova u samo nekoliko nedelja, a pacijenti sa velikim bolovima mogu izvoditi normalne pokrete s boljom pokretljivošću zahvaljujući ovom jednostavnom toniku. Legenda boksa Muhammad Ali uzeo je dnevnu dozu ovog napitka u borbi protiv simptoma Parkinsonove bolesti, a poznato je da mnogi drugi sportisti koriste njegova lekovita svojstva.

„ Med je opisan kao idealna hrana“, kaže ugledni istraživač, „sadrži veliku količinu hranljivih sastojaka i minerala, devet vitamina, šest kiselina i četiri ključna enzima u njihovom najprirodnijem stanju.

Đumbir i beli luk sa medom.Glavni recept, doza i čuvanje.
Evo recepta za pravljenje mešavine đumbira i belog luka s medom, limunom i sirćetom. Ovaj neverovatni prirodni lek postoji već najmanje 4000 godina.U činiji pomešajte pola čaše limunovog soka i pola čaše soka od đumbira.
Sada dobijeni sok pomešajte sa dvadeset i pet režnja belog luka stavite u blender, naseckajte ih i miksajte velikom brzinom.
Dodajte šolju sirćeta (koristite samo organsko jabukovo sirće) i izmešajte.
Zatim dodajte šolju čistog meda i celu smesu ponovo izmiksajte u blenderu.
Sada ovu smesu izlijte u staklenu teglu (ne plastičnu) i ostavite je u frižideru najmanje pet dana.
Doza mešavine đumbira i belog luka sa medom, limunom i sirćetom
Uobičajena i ukupna doza za prevenciju je dve kašike u čaši tople vode ili voćnog soka. (Sok od grožđa ili pomorandže je bolji pre doručka).

Drugu dozu, po želji, možete uzimati noću, barem jedan sat nakon večere.
Za lečenje specifičnih uobičajenih bolesti ili tegoba koristite napitak kako je niže preporučeno.

Kako čuvati
Med ne samo da nadopunjuje dnevnu dozu zdravih vitamina, već daje i ugodan ukus ovoj zdravoj smeši. Beli luk takođe hrani vitaminima i mineralima, a ono što najviše interesuje istražitelje, jeste to što sadrži u velikim količinama enzim koji stimuliše imuni sistem.

U nedavnom istraživanju u kojem je učestvovalo dve hiljade starijih žena, istraživači su otkrili da je kod onih koji su jeli beli luk jednom nedeljno dvostruko manji rizik od razvoja raka debelog crieva od onih koje to nisu činile.
 Pročitajte još: Zašto je dobro piti kurkumu svako jutro?

Evo nekoliko uobičajenih bolesti koje se preporučuju lečiti mešavinom đumbira i belog luka s medom, limunom i sirćetom.
Akne: Noću ovu mešavinu nanesite na zahvaćeni deo tela pamučnim tuferom.
Artritis: uz jutarnju dozu pomešajte čajnu kašiku u pola čaše tople vode i popijte pre spavanja.
Astma: jedna kašičica ove mešavine ujutro na prazan stomak.
Rak: Prilikom pripreme ove smese koristite dve doze češnjaka i uzimajte dve kašike ove smjese tri puta dnevno.
Visoki krvni pritisak: napravite posebnu seriju, sastojat će se od dve šoljice vode, 18 čena belog luka, dve kašike sirćeta i tri kašike meda. Pomešajte kao ranije i kuvajte pola sata. Ostavite da se ohladi i uzimajte tri kašike tri puta dnevno.
Za snižavanje holesterola: napravite čaj dodajući kašiku mešavine u šolju vruće vode i pijte tri puta dnevno prije jela.
Bolest srca: Koristite gornji recept za visoki krvni pritisak i koristite  pola šolje mešavine tri puta dnevno.
Probava: Stavite dve kašike glavne smeše u šolju vode i zagrejte. Smeša treba biti topla, ali ne vruća.

Rešite se problema sa hemoroidima i analnim fisuramaPijte polako kada se pojave prvi simptomi bolesti. Ako se miris belog luka pokazao vrlo oštar za vas, onda stručnjaci preporučuju da u smesu dodate sveže lišće peršuna, oni smanjuju neugodan miris belog luka.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!