Inkontinencija ili nevoljno mokrenje - recepti


Nemogućnost da se zadrži mokraća je često primetno kod žena nakon porođaja i u klimaksu. Kod impulsivne dece. Kod starih osoba.

To je problem kada osoba ispusti mokraću, a da za to nije osetila potrebu. Taj problem se može manifestovazti kako u toku dana tako i u toku noći.

Određen broj osoba ima problem i sa nevoljnim pražnjenjem debelog creva. Što predstavlja izuzetan psihološki pritisak za svakog pojedinca. Kada se to može desiti i dovesti u izuzetno neprijatan položaj, svakog onog ko je suočen sa ovim problemom.

Ono što je od koristi za ovu problematiku je izbacivanje iz ishrane:

 • Špargla,
 • Zrelo grožđe,
 • Lubenica
 • Celer.

  Odlično su se pokazali tretmani kaljenja sa hladno - toplom vodom. Ujutro i uveče.

  Kod učestalog mokrenja odlična je preporuka da se pred spavanje pojede par komada suvih kajsija, ananasa, šljiva, papaje. Ovo suvo voće odlično upija vodu, samim tim dolazi do manjeg pritiska na bubrege i bešiku.

  Recepti:

  • 1 supena kašika semena mirođije, se prelije sa 2 dcl vrele vode. Ostaviti da odstoji 2-3 sata, procediti. Pije se u celosti jednom dnevno. Primenjuje se minimum 5 do 14 dana.
  • Sveže bobice borovnice su odlične kod ove problematike i treba ih jesti u što većim količinama, kada god ste u prilici. U toku zime može i kompot od ovog bobičastog voća.
  • U koliko dete ima problem sa noćnim mokrenjem, pokušajte da mu date pre samog odlaska u krevet pola čaše vode u koju ste razmutili 1 kašikicu meda.

   REŠITE SE KISELINE - NADUTOSTI - GASOVA- ELIMINIŠITE BAKTERIJE IZ DIGESTIVNOG TRAKTA

  Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

  Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!