8 koraka do povećanja životne energije


Ovo pitanje je interesantno za sve, bez izuzetka.
Dovoljno visoka energija je ključ uspeha na svim životnim poljima.

Ma koliko zvučalo pretenciozno, ali bez energije mi smo ništa. 

Kada shvatite da smo svi u kosmosu jedno i da smo nedeljivi jedni od drugih. Razlikujemo se samo po emitovanju i upijanju raznih frekvencija. 

Kada nešto poželite sa velikom energijom to se i ostvaruje, no u koliko nemate dovoljno energije, sve ostaje na pustim željama.

TRI DUHOVNA PRAVILA KOJA ĆE VAM POMOĆI DA LAKŠE PROĐETE KROZ TEŠKA VREMENA

 Drugi razlog zašto vam treba veća energija je jednostavan, a to je da poboljšate ličnu sposobnost da uživate u životu.

U koliko vam je cilj da stalno spavate ili jednostavno provodite vreme sedeći ispred televizora, kakav je to život?

Mnogi od vas maštaju da imaju dobar posao, sređenu kuću, stan, da vode društven život, da putuju, imaju ušteđevinu,.. Ali kako do toga svega doći kada više puta nemate snage da se odvučete na posao i vratite kući? Kako da se vidite u opšte sa nekim kada vi nemate snage ni da se pomerite, a ne da vam još neko iscrpi i poslednji atom snage.

Treći razlog za povećenje energije jeste zdravlje!

Brzina obnove ćelija i regeneracije, zavisi isključivo od količine energije u telu! U koliko imate nizak napon energije, brže ćete stariti, lakše se razbolevati, imaćete hronične bolesti.

Vreme je da počnete da povećavate svoju energiju!

Prvi korak je da maksimalno eliminišete uzročnike koji vam crpe energiju, a da toga niste ni svesni.

REŠITE SE HEMOROIDA I ANALNIH FISURA PRIRODNIM SREDSTVIMA

A to su:

Kafa - smanjuje nivo šećera u krvi i kao rezultat toga bivate primorani da čas imate čas nemate snage, a to vam je energija. UImate utisak kada popijete kafu da vam se snaga vraća i posle malo vremena opet pad energije.

Pored toga nakon svakog ispijanja kafe vi se nećete uvek osećati poletno i to vas vodi do zombiranog stanja, kada se ne osećate raspoloženo i poletno, a ne znate zašto.

Nemojte živeti u zabludi da imate više energije sa upotrebom kafe, pokušajte da živite bez tog napitka i videćete kako se energija vraća. Provereno!

Šećer (i svi slatkiši) - Isto tako vodi do insulinske rezistencije, viška kilograma, ranog starenja lica, pojava bora, holesterola,...

Alkohol - opterećuje jetru, remeti san i deluje da postajete letargični. U koliko verujete da je vino zdravo za srce bolje je da jedete grožđe. Bilo kakav alkohol umanjuje energiju, to vrlo dobro zna svako onaj ko ne pije svaki dan jer vidi razliku prilikom sutrašnjeg ustajanja u količini energije i poletnosti.

Kad pijete svaki dan po malo, onda ne osećate posledice, jer su vam poznate. Ali i poprilično i velike. Moj savet da alkohol ostavite samo za posebne prilike.

Aditivi za hranu - opterećuju jetru i ona, umesto da eliminiše toksine i otpadne fermente iz organizma mora da bude prenapregnuta u hitnom čišćenju hemije iz tela. Isto tako dovodi do glavobolja.
Lekovi - prekomerno opterećuju jetru. Naravno, postoje neophodni lekovi ako ste ozbiljno bolesni. Ali ako vas samo boli glava ili stomak, zar ne bi bilo bolje imati malo strpljenja i pokušati na neki drugi način rešiti problem, nego odmah posegnuti za nekim lekom? Na primer, vitamin C i voda pomažu protiv glavobolje, a magnezijum protiv bolova u toku menstrualnog ciklusa.

Korak 2: lezite na vreme i dobro se naspavajte, neka vam to postane zdrava navika

Ne podcenjujte dužinu vremena koju provodite u snu. Dobar san je TEMELJ visoke energije. Sve gore navedeno pada u vodu u koliko nemate dovoljan broj sati provedenih u snu.

Korak 3: pijte više vode

Poslušajte ovaj savet bar 7 dana i sami procenite! Pojedina vrsta glavobolje i slabosti može jednostavno biti posledica dehidracije.

Kako-se-resiti-gljivicnog-obolenja-nokta?

CENA TRODELNOG SETA ZA MESEC DANA: 3100 din

Korak 4: Smanjite hranu koja je teško probavljiva

Crveno meso - njemu treba daleko više energije da se svari nego što ćete od njega dobiti snagu, a pri tom da bi se usvojilo nešto korisno iz njega potrebna je izuzetno dobra kiselost želuca i prisutstvo svih enzima. A da ne nabrajamo sve moguće aditive kojima je to meso sada nakljukano. Ne pišem ja ovde da postanete vegetarijanci već da imate informaciju da unosom ovog mesa vi gubite energiju. Pa sve dalje sami odlučujete. Kada bi bili u prilici da kupujete meso koje u sebi ne sadrži antibiotike i hormone, al gde to danas ima?

Mlečni proizvodi (sve, uključujući jogurt i kefir) - oni su isto tako teško probavljivi, dovode do stvaranja sluzi u organizmu, povećavaju alergijske reakcije, a i sami mogu izazvati alergije. Ne možete ih se potpuno odreći - pokušajte da ih maksimalno smanjite u ishrani. U mlečnim proizvodima nema ničeg korisnog. Kalcijum ? Može se dobiti i iz daleko zdravije hrane.


Gluten - najveće zlo u svakodnevnoj ishrani, ukratko, gluten oduzima crevima njihovu prirodnu odbranu (propusnost creva). Sve to dovodi do toga da češće obolevate. Ovo je samo jedna strana medalje, ali to se odnosi na vašu energiju. Ako ste često bolesni, znajte da je gluten jedan od osnovnih uzročnika i da se  vaš organizam bori da ponovno dođe u formu, a da ne pominjem sve silne tablete koje današnji čovek guta da bi bolje vario, smanjio naduvenost. Jednostavno rečeno, vaš organizam troši energiju na oporavak, a pri tom vi osećate da nemate snege. Kako da je imate kada jedete gluten?

Nuspojave glutena nisu povezane samo sa alergijom na gluten (celijakija). Gluten ovakav uticaj ima apsolutno na svakoga!

PROČITAJTE: Gluten opijum iz pekarskih proizvoda

Korak 5: napokon se pokrenite i krenite se baviti fizičkom aktivnošću, pešačenje, vežbanje,...

Postoji mali paradoks: da bi se energija povećala, morate se kretati. Čudna, ali naučno dokazana činjenica. Organizam se snabdeva kiseonikom - energija se raspoređuje ravnomerno, čak i ako ste jeli nešto preslatko.

Ovdje je isto tako bitna emoconalna stabilnost, jer nakon vežbanja vi se osećate opušteno izadovoljno. A pozitivne emocije povećavaju energiju! To je cela tajna.

Ne jurite odmah na neke naporne i zahtevne treninge, krenite sa pešačenjem, polako produžavajte satnicu i dodajte postepeno vežbe. Krenite sa samo 7 minuta ujutro da se razgibate, u toku dana 1h brzog hoda. I postepeno produžite jutarnje razgibavanje sve do 20 minuta.

Korak 6: pomozite jetri

U ishranu uvedite gorko bilje, ono stimuliše jetru i žučnu kesu
Smanjite unos lekova
Razmislite - trebaju li vam zaista tablete za kontracepciju? Ili postoji drugi način? One su posebno opterečujuće za jetru jer sadrže hormone.
Eliminišite alkohol.
Povećajte unos zelenog povrća i začinskog bilja u svakodnevnoj ishrani, oni vam pomažu u procesu detoksikacije

Korak 7: uvedite hranu koja podiže energiju

Prave masnoće (omega kiseline) - štite ćelije od starenja i poboljšavaju stanje ćelijske membrane kroz koju hranjivi sastojci ulaze u njih.
Svetlo povrće i voće bogato antioksidansima - štite ćelije od oštećenja. Osim toga, neobično su bogate svim važnim elementima u tragovima koji nam daju energiju.
Energija nije glukoza, kao što svi mislimo. Nakon što glukoza uđe u ćelije, prouzrokuje ceo niz hemijskih reakcija, usled čega ćelije dobiju energiju. A u ovom lancu ima mnogo elemenata u tragovima. Na primer, vitamin B12. Zato, ako osoba ima hronični umor, tada joj se preporučuje kompleks vitamina B grupe.

Hrana bogata vlaknima - ovakva hrana čisti naša creva, oslobađajući ih toksina i otpada. Pored toga, vlakna hrane korisne bifidobakterije, koje prerađuju vitamine da bi nam postale korisne. I, kao što znate ćelije (i mi) ne možemo imati energiju bez vitamina. To je i razlog zašto brza hrana, uprkos neverovatnoj količini glukoze i kalorija u sebi, uspavljuje.To je mrtva hrana!

Izvor energije i vitamina jesu u svom povrću, orašastim plodovima, semenkama, mekinje, cela zrna žitarica,..

Korak 8: pronađite posao koji vam se sviđa, svoj smisao i svrhu svrhu u životu
Ništa gore od boravka na poslu, a da vas opterećuje. Konstantno vam crpi energiju. Otvorite sebi vidike za druge poslove, tragajte uvek za nečim boljim i željenim. U koliko ste dovoljno uvereni u želju i uspeh, znajte da je sve ostvarivio. 

Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube