Kako uraditi dobar DETOX


Bubrezi su veoma važni u funkciji detoksikacije.

Uklanjaju toksine rastvorljive u vodi iz jetre, ostatke lekova, toksične teške metale.

Digestivni trakt

U ćelijama crevne sluznice su hormonski receptori, oni se podvrgavaju aktivnoj limfnoj drenaži. Oni su prepreka između ćelija epitela i toksina i bakterija koje su ušle u organizam. Skoro 80% imunog sistema nalazi se u crevima. Iz tog razloga čišćenje creva je veoma važan proces u detoksikaciji.

Pluća

Sluznica disajnih puteva ne samo da predstavlja barijeru za ulazak toksina već vrši i eliminaciju istih. Preko bronhija se čisti: alkohol, cigarete, anestetici. Sluzavost je u stvari izbacivanje toksina.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI

Koža

Preko kože čovek ostvaruje kontakt sa spoljnim svetom. Pored barijerne funkcije, to je organ za detoksikaciju koji nas štiti od štetnog uticaja ultraljubičastog zračenja i toksina  koji prodiru u  kožu. Stoga se prilikom preopterećivanja nekih drugih organa za detoksikaciju, na primer jetre suočavamo sa pojačanim znojenjem, osipom na koži, ekcemima, alergijama, psorijazom... 

Limfni sistem

To je sistem autoregulacije tela koji može oslobađati samo toksine iz telesnog tkiva i međućelijske tečnosti. Ako se limfni sistem ne izbori sa toksinima dolazi do otoka u vezivnom tkivu ili u masnom tkivu u vidu celulita.

Toksini mogu ostati godinama u organizmu i mogu nam trovati ćelije, sve dok se ne započne proces detoksikacije.

Jetra, bubrezi, koža, sluznica i limfni sistem međusobno su povezani, stoga postupak detoksikacije ne treba posmatrati izolovano već sveobuhvatno.

Mogućnosti drenaže našeg organizma u velikoj meri zavise od naše ishrane.

Pravilna ishrana ima terapeutski efekat na kardiovaskularni sistem, imuni sistem, metabolizam, opšte stanje organizma i dužinu života.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI