ISHRANA PO KRVNIM GRUPAMA JE I TE KAKO KORISNA KAKO U PREVENCIJI TAKO I U TOKU TERAPIJE OVDE IMATE OSNOVNU TABELU ZA - B-KRVNU GRUPU


 

Osnovno kada je ishrana u pitanju za krvnu grupu B

Ljudi koji pripadaju krvnoj grupi B su snažne i oprezne prirode, obično odolevaju teškim bolestima savremenog doba, kao sto su rak i bolesti srca. Ovaj tip krvne grupe je jedina krvna grupa koja može da koristi mlečne proizvode. Ljudi sa krvnom grupom B imaju prilagodljive organe za varenje i manjak želudačne kiseline.

Što se tiče kilograma i gojaznosti, najznačajni faktor koji utiče na povećanje telesne težine kod osoba krvne grupe B su kukuruz, pšenica, heljda, sočivo, kikiriki i seme susama. Za ovu krvnu grupu u slučaju premora ili pada imunog sistema, važi pravilo da treba da jedu ovčetinu, jagnjetinu, zečetinu i to nekoliko puta u toku nedelje.

Kako-se-resiti-gljivicnog-obolenja-nokta?

CENA TRODELNOG SETA ZA MESEC DANA: 3100 din

Tabela namirnica po krvnoj grupi B

 

NAMIRNICE

KORISNE

NEUTRALNE

MAKSIMALNO IZBEGAVATI

 

Meso i živina

Ovčetina, jagnjetina, zečetina, divljač, skuša, oslić, losos, bakalar

Govedina, teletina, džigerica, šaran, pastrmka, ćuretina

Slanina, piletina, svinjetina, šunka, školjke, rakove

Mlečni proizvodi

Meki sir, feta, kefir, kozji sir i mleko, kravlje obrano mleko, jogurt, mocarela, kravlji sir

Parmezan, kačkavalj, punomasno mleko, maslac, sojino mleko, sojin sir

Sladoled

Jaja

Ništa

3 do 4 puta nedeljno po 1 jaje

Ništa

Ulja

Maslinovo

Laneno

Suncokretovo

Koštunjavi plodovi i semenke

Ništa

Badem, orah, kesten

Lešnik, kikiriki,  pistaći, mak, bundeva, susam, suncokret

Mahunarke i leguminoza

Pasulj

Boranija, grašak, bob

Sočivo i crni pasulj

Cerealije

Ovas i pirinčane pahulje

Krompirov skrob

Heljda, raž, kukuruzno brašno, kornfleks, pšenične klice i mekinje

Hleb i peciva

Kukuruzna peciva

Ništa

raženo brašno, pšenično brašno, griz, kukuruzne pahuljice i kaše

Testenine i žitarice

 

 

 

 

Povrće

Cvekla, brokoli, kelj, kupus, karfiol, peršun, paškanat, šargarepa, krompir, prokelj, plavi patlidžan, crvena i zelena paprika

Celer, krastavac, bela rotkva, beli luk, ren, krompir crveni i beli, spanać, tikvice, keleraba, praziluk, zelena salata, pečurke

Ništa

 

Voće

Šljive, ananas, banane, grožđe

Jabuke, kajsije, kupine, trešnje, kivi, limun, nektarine, mandarine, pomorandže, grejpfrut, breskve, kruške, smokve, jagode, dinja, lubenica, suve šljive, suvo grožđe, maline

Kokosov orah, nar, urme, kruške

 

Napitci

Zeleni čaj

Kafa, vino, pivo

Žestoka pića

 

Začini

Kari, đumbir, peršun, ren, crvena paprika

Beli luk, origano, kim, feferona, vanila, sirće, med, šećer

Biber i cimet

 

Dodatci jelima

Ništa

Majonez, senf, čokolada, džem

Kečap

 

Voćni sokovi i napitci

 

Banane, ribizle, grožđe, ananas, šljive, papaja (svi sokovi od ovog voća).

Svi sokovi od gore navedenog voća

Nar, kruške, kokos

 

Čajevi

Žalfija, peršun, šipak

Zova, zeleni čaj, kamilica

Lipa

 

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!