KAKO FUNKCIONIŠE NAŠ ORGANIZAM U TOKU 24 ČASA?


Naš organizam funkcioniše po sopstvenoj dnevnoj rutini i to funkcionisanje nije povezano sa našim dnevnim planovima i aktivnostima.

Ako naučite kako funkcioniše vaš organizam, moćićete popraviti svoje zdravstveno stanje i raspoloženje.

Naše telo radi i noću dok odmaramo i danju dok smo aktivni.

Veoma je bitno da znamo da se neke funkcije našeg organizma najbolje odvijaju u toku jutra. Tako da je veoma bitno omogućiti organizmu da obavi sve funkcije koje bi trebalo u određeno doba dana.

Brojne studije su dokazale da živimo prema određenim biološkim satima.

Počeću da navodim po satima od 1 sat nakon ponoći.

1 sat ujutro - ako se probudite u ovom terminu, osećaćete se budnim i spremnim za obaveze. Žučni mehur je posebno osetljiv  na bol u ovom periodu noći. Polako počinje da se puni.

2 sata ujutro - jetra deluje po režimu čišćenja i u tom periodu otklanja otrove iz organizma.

3 sata ujutro - dolazi do pada temperature i ceo organizam doživljava fizičku iscrpljenost. Svi bio - impulsi i bio - indikatori su minimalni. Bolje je da spavate u ovom periodu.

4 sata ujutro - ovaj vremenski period se često naziva "sat smrti". Telo se nalazi na ivici sna i početka buđenja. Sluh je posebno loš u ovom periodu dana, tj. noći. Buđenje u ovom periodu je veoma štetno po organizam.

5 sati ujutro - odlično vreme za ustajanje, buđenje će proteći lako i bez napora. Sve faze sna su do sada prošle, ali bubrezi još spavaju. Debelo crevo počinje da se pokreće.

6 sati ujutro - debelo crevo je i dalje u pokretanju i idealan period za pražnjenje.

7 sati ujutro -  želudac još nije spreman za hranu, još uvek se obnavlja i čisti. Pojačan je imunitet u ovom periodu dana. U ovom periodu dana je dobro koristoti biljne suplemente ili čajeve.

8 sati ujutro - jetra dovršava postupak čišćenja u ovom periodu je posebno važno znati da nikako ne treba da uzimate niti kakav lek. I ako set pušač u ovom periodu nemojte da pušite. Izuzetno je toksično i opasno po organizam. Vaš stomak započinje nov ciklus.


9 sati ujutro - smanjuje se osetljivost na bol- Srce radi punim kapacitetom. Možete raditi na poslovima koji baš nisu prijatni. Lakše se podnose. Vaš stomak nastavlja pripremu za dnevne aktivnosti.


10 sati ujutro -  vaš organizam i vaše telo je u punoj gotovosti i u odličnom stanju- Posebno je vaš mozak budan u ovom intervalu. Koncentracija na nivou.

11 sati ujutro - srce i slezina su u sinhronizovanom radu. Pun kapacitet rada.

12 sati podne - ceo organizam je mobilizovan, hrana koja se uzima treba da bude lagana jer je telo spremno za rad, a ne za preradu hrane i za odmor. Srce je u optimalnom režimu rada.

Rad organa u popodnevnim satima

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI

3 sati -  jetra spava. U ovom periodu je dobro napraviti odmor, a nekom je on zaista već potreban. Tanko crevo je u funkciji.

14 sati - pad svih funkcija organizma. Odmor preko potreban svakom.

15 časova - u ovom periodu dana morate voditi računa o svojim reakcijama jer su sva osećanja uzburkana. Razdražljivost itd. Traje sve do 18 časova uveče kada sve opet dolazi u normalu.

Hoću reći u ovom periodu je bolje zaobići neke ljude ako možete da vas ne izvedu iz takta i da ne dođe do konfliktnih situacija.

Bešika i tanko crevo aktivno rade.

16 sati -  povećan nivo šećera u krvi! Posebno treba da vode računa osobe koje imaju problema sa krvlju ili srcem. Izbegavajte stres. Bešika na vrhuncu aktivnosti.

17 časova - veoma velika produktivnost osobe na poslu. Bubrezi počinju nov radni ciklus.

18 časova smanjena osetljivost na bol, nervnom sistemu je potreban mir, ne donositi ažne odluke u ovom periodu dana. Bubrezi rade u punom kapacitetu. U ovom periodu dana su alergijske reakcije dosta jake.

20 časdova - u ovom periodu dana ceo organiozam se oseća relativno dobro. Međutim, razdražljive osobe moraju da se smire.

19 časova -  velika mentalna nestabilnost, reakcije na okolinu su veoma oštre i kontradiktorne. Moguće glavobolje i probadanje u grudnom košu kod ljudi koji imaju veskularnih problema.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI



21 sat -  memorija i razmišljanje na vrhuncu. Mozak radi odlično.

22 sata -  u ovom periodu organizam uništava otrove, mikrobe, viruse. Temperatura tela se snižava. Vrhunac čišćenja traje do 23 sata.

23 sata -  sve reakcije slabe, telo se opušta. U ovom periodu je najbolje spavati. Žučni kanali postaju aktivni.

00 sati -  vrhunac rada žučne kese i lagano smirivanje. Sinteza celog organizma u odnosu na događaje iz proteklog dana. Međutim, intelektualno prisutstvo vlasnika tela nije prisutno. Ovo je period za odličan san.

Ako osoba krene u krevet i zaspi pre 22 sata i spava u kontinuitetu do 1 sat posle ponoći treba da zna da je ta tri sata sna ravno 5 sati provedenih u snu u bilo kom drugom periodu dana ili noći.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI