NE DOZVOLITE DA LJUTNJA I UVREDA PRERASTU U ONKOLOŠKI PROCES


Sukob: direktan put do bolesti
Osećaj uvrede nastaje kod osobe u trenutku kada veruje da je prema njoj učinjena nepravda, obmana, nezahvalnost itd...

Ovo gorko osećanje se javi u trenutku kada nas neko dirne u srce.
Uvreda je naše stanje osećanja kada smo doživeli nezasluženu kritiku-optužbu.
Da postoji merna naprava za merenje uvrede u trenutku kada smo uvređeni videlo bi se jako grčenje mišića i spazam krvnih sudova.
Što više pokušavamo da sakrijemo da smo uvređeni, mišići se sve više stežu. Za vreme uvrede - naučno je dokazano - u našem organizmu posebno stradaju organi iznad dijafragme.
Posebno mišići grudi i grla. U životu postoje situacije kada moramo da "progutamo" uvredu koja je zaglavljena u našem grlu kao knedla. Kako vreme prolazi taj osećaj se zaboravlja.
Ako smo dugo i često izloženi stresu i moramo da "gutamo" knedle u ovom gornjem delu tela konstantno dolazi do loše prokrvljenosti organa i to je direktan put do bolesti.

6 NAMIRNICA KOJE NAJVIŠE ŠTETE VAŠOJ JETRI

Ako neko počne imati probleme sa štitnom žlezdom, mora da se zapita "Jesam li ja preosetljiv ili osetljiva?"
U koliko se pojavi dugotrajan kašalj i on može i te kako biti povezan sa emocijama. Dugotrajne uvrede su i te kako opasne po zdravlje jer podkopavaju telo i lišavaju ga radosti života.
Uvreda je uzrok većine karcinoma.
Naša psiha ne može da funkcioniše bez utisaka.
Potrebni su svakodnevni utisci i doživljaji.
Bolje je pronaći neki konstruktivniji način za dodirivanje čula osećanja i obogatiti svoj život, nego da trpimo negativne emocije frustracije itd...
Aktivne osobe nisu sklone da obraćaju pažnju na sitnice koje i te kako umeju da zagorčaju život osobama koje pridaju veliku važnost ne tako bitnim stvarima.
Samo mi sami možemo promeniti svoj život i učiniti ga bogatijim!

ŠEST GREŠAKA ZBOG KOJIH NE GUBIMO TEŽINU 

Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!