Svaka naša ćelija je posebna i savršena. Dok ima redovnu isporuku hrane i kiseonika, kao i redovno odvoženje smeća, mi ćemo biti zdravi, ali...


Naša mladost i vitalnost prvenstveno zavisi od naših ćelija. Svaka naša ćelija je zasebna i savršena u obavljanju svoje namene u organizmu.

DETOX ČAJ DA OČISTITE CEO ORGANIZAM

U nama se nalaze milijarde takvih radilica. Međutim da bi one svoju svrhu ispunjavale maksimalno i održavale naš organizam u vitalnom stanju potreban im je kiseonik i hrana. Što znači da im je potrebna krv koja im doprema hranu i kiseonik i iz njih odvozi otpadne materije.

Mnogi od nas veruju da su arterije te koje obezbeđuju ćelijsku ishranu, a nije tako, kroz arterije protiče samo 10% krvotoka.

90% krvi teče kroz mrežu kapilara.

ODLIČAN ČLANAK: Šta-je-to-limfa-i-kako-ona-funkcionise

Zamislimo da su arterije velike reke u koje se ulivaju mali potočići, a to su kapilari koji dopremaju hranu do najudaljenije ćelije našeg tela.

Kapilari vijugaju od ćelije do ćelije, hraneći i napajajući ih potrebnim elementima za njihov rad i opstanak. U nama ima preko 100 000 hiljada kilometara kapilara i njihov prečnik nije veći od 5 hiljaditih delova milimetra.

Dok god imamao čistu i zdravu mrežu od 100 000 hiljada naših kapilara ne treba da strahujemo za svoje zdravlje.

Naša mladost, vitalnost, zavise od brzine protoka krvi kroz mrežu kapilara i od stanja ove mreže zavisi opšte zdravstveno stanje čoveka.

KAKO SE REŠITI VIRUSNIH BRADAVICA?

Kada nam se zapuše mali kapilari, kada se stvore čepovi u njima, ćelije do kojih krv ne dolazi počinju da se guše i odumiru, počinju se javljati bolovi, utrnuća, išijalgije, migrene, možemo do beskonačnosti da nabrajamo.

 PROČITAJTE JOŠ: Bronhijalna-astma

Ako se pitate šta treba da radite da ove probleme sprečite ili da popravite nešto od toga, reći ću vam osnovnu stvar, a to je da treba da odstranite iz tela otpatke koji začepljavaju kapilare.

  • Potrebno je povećati fizičko kretanje, al ne teretane i zagušljivi prostori, teški treninzi, potrebno je svakodnevno upražnjavati brzi hod, pri tom osluškivati svoje telo i svoje mogućnosti.
  • Duhovni mir.

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube