RUSKE PALAČINKE - CAR-


Palačinke " Car" - nežne, sa prozračnom strukturom i neverovatno ukusne.

Testo sa kvascem za palačinke ne daje baš preterano tanke palačinke al toplo mleko i maslac daju izuzetan ukus i aromu palačinkama. Ukus koji osvaja!!! Pripremite ove " Carske " palačinke i samo ćete čuti pohvale i oduševljenje! 

Prijatno!

 Potrebni sastojci:

Toplo mleko - 400 ml
Јаја - 3 kом
Brašno - 200 g
Maslac - 25 g + za podmazaivanje palačinki
Sveži kvasac - 20 g
Šećer - 2 kašičice.

So - 0,25 kašike.

Biljno ulje  - za podmazivanje tiganja.

Priprema:

  •  Kvasac stavite u malu količinu mlakog mleka i sačekajte dok izađe.
  • Odvojite žumanjke od belanaca. Žumanjke umutite sa šećerom i soli, kao i ostatkom mleka ( mleko da bude toplo). Dodajte u tu smesu nadošao kvasac.
  • Dodajte brašno, pažljivo mešajući testo.
  • Sipati rastopljen maslac.
  • Mikserom izmutite belanca dok ne postanu gusta smesa. Polako ih sjedinimo u umućenu smesu za palačinke.
  • Pre pečenja palačinki tiganj namažite uljem.
  • Pečemo palačinke sa obadve strane, malo manje od prosečnog pečenja .
  • Pripremljene palačinke po želji možete najpre premazati maslacem pa onda nadevom po izboru.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI



    Ostavi komentar


    Vaš komentar mora biti odobren od strane moderatora pre nego što bude objavljen