Palačinke " Car" - nežne, sa prozračnom strukturom i neverovatno ukusne.
Testo sa kvascem za palačinke ne daje baš preterano tanke palačinke al toplo mleko i maslac daju izuzetan ukus i aromu palačinkama. Ukus koji osvaja!!! Pripremite ove " Carske " palačinke i samo ćete čuti pohvale i oduševljenje!
Prijatno!
Potrebni sastojci:
Toplo mleko - 400 ml |
Јаја - 3 kом |
Brašno - 200 g |
Maslac - 25 g + za podmazaivanje palačinki |
Sveži kvasac - 20 g |
Šećer - 2 kašičice. |
So - 0,25 kašike.
|
Biljno ulje - za podmazivanje tiganja.
Priprema:
- Kvasac stavite u malu količinu mlakog mleka i sačekajte dok izađe.
- Odvojite žumanjke od belanaca. Žumanjke umutite sa šećerom i soli, kao i ostatkom mleka ( mleko da bude toplo). Dodajte u tu smesu nadošao kvasac.
- Dodajte brašno, pažljivo mešajući testo.
- Sipati rastopljen maslac.
- Mikserom izmutite belanca dok ne postanu gusta smesa. Polako ih sjedinimo u umućenu smesu za palačinke.
- Pre pečenja palačinki tiganj namažite uljem.
- Pečemo palačinke sa obadve strane, malo manje od prosečnog pečenja .
- Pripremljene palačinke po želji možete najpre premazati maslacem pa onda nadevom po izboru.
|