Šta je to limfa i kako ona funkcioniše?


ŠTA JE NEURODERMATITIS, PSORIJAZA? to je potpuna opstrukcija limfnih čvorova kao posledica gljivičnih obolenja, to je gljiva koja je sve zacementirala, dakle ne postoji mogućnost pražnjenja na sluzokoži već koža otvara prostore gde dolazi do pražnjenja, (dečija guza, obrazi, stomak i u predelu nakupljanja limfnih čvorova.

Limfni sistem je jedan odlično satkan sistem i jedan od najsloženijih u ljudskom telu.

Ovo je sistem koji služi za otklanjanje otrova iz organizma, a posebno za otklanjanje bakterijski i gljivično - parazitskih otrova.

U stvari imunitet čoveka zavisi od ovog sistema, a imunitet je ŽIVOT! 

Limfni sistem čine limfni čvorovi, limfni sudovi, kapilari i međućelijska tečnost.

 Limfa uvek ima kretanje odozdo prema gore i nikada u suprotnom smeru. Dakle uvek ide od vrhova prstiju ka limfnom torakalnom kanalu.

Limfa je u obliku međućelijske tečnosti, ona poput vode u potocima ispira svaku ćeliju našeg organizma, a zatim kroz limfne sudove ulazi u limfne čvorove.

Izlazeći iz limfnih čvorova, limfni kanali se spajaju i formiraju glavne limfne kanale koji vode pravo u krvotok. U krvi i u jetri se završavaju procesi neutralizacije toksina.

Centralno mesto u limfnom sistemu zauzimaju limfni čvorovi. Limfni čvorovi su centar za lečenje celog organizma.

Oko 1 milijarde ćelija svakodnevno umre u našem organizmu, potpuno prirodnim putem. Virusi, bakterije uništvaju naš imunološki sistem, a i nepotrebne otrovne materije dolaze unz hranu koju koristimo, vodom, vazduhom koji je zagađen.

Sve ovo se delomično neutraiše u limfnim čvorovima. Na izlazu iz čvorova limfa je već prečišćena. 

Limfni čvorovi proizvode limfocite i antitela koji štite telo od infekcija.

Limfni čvorovi pomažu  ravnomernom kretanju limfe kroz limfotok, olakšavajući ulazak u tkiva unutrašnjih organa hranjivih elemenata neophodnih za vitalne funkcije ćelija. Narodski rečeno, limfni sistem je odgovoran za čištoću i transport unutar organizma.

PROČITAJTE JOŠ:Podmladite-organizam

U slučaju da ovaj sistem zataji i prestane da radi, svi otpadni proizvodi ćelija će početi da idu nekim drugim kanalima, na primer počeće na koži da se pojavljuju akne ili neka kožna obolenja. Crvenilo, pigmentne mrlje koje se iznenada pojave mogu biti posledica neispravnosti limfnog sistema.

Ako je narušavanje limfnog sistema do 85% štetnog otpada se nakuplja u međućelijskom prostoru i kao rezulatat toga dolazi do zagađenja limfnog kanala - limfotoksikoze.

A to dodatno povećava opterećenje na sve ostale organe za detoksikaciju i izlučivanje otpada: jetra, creva, bubrezi.

I sada sami možemo da zaključimo da je čistoća našeg orgaizma direktno u vezi sa limfnim sistemom.

Kako ovi toksični materijali ne bi trebali da se zadržavaju unutar organizma, neophodna je konstantna limfna drenaža.

A kako pomoći limfi da se nosi sa sve većim protokom materijala koji truje naše telo?