Zdravlje i lepota — giht RSS



8 NAMIRNICA KOJE SMANJUJU MOKRAĆNU KISELINU U KRVI

Hrana koja sadrži malo proteina i purina može pomoći u smanjenju nivoa mokraćne kiseline u krvi. To su: Mlečni proizvodi. Većina njih, bez obzira što sadrže priličnu količinu proteina - smanjuju nivo uree i kreatinina u krvi, i izuzetno su korisni. Najbolje je koristiti kefir. Međutim, ne treba zaboraviti da mleko zgušnjava krv. Nemasno meso. Ono su bogato proteinima, ali ne i purinom. Idealno bi bilo da se upotrebljava: piletina, ćuretina, zečje meso. Morski plodovi. Sastav ribljeg mesa, kao i kavijara, je takav da u sebi sadrži  nezasićene masne kiseline omega-3, omega-6 i omega-9. Oni samo stimulišu međućelijske metaboličke procese, uključujući eliminaciju  mokraćne kiseline iz krvi. KAKO USPEŠNO OČISTITI JETRU UZ POMOĆ CVEKLE  Povrće i voće. Apsolutno sve pomažu u normalizaciji ravnoteže mokraćne kiseline. Jedini izuzetak...

Nastavi sa čitanjem