Zašto je opasno suzbijati emocije?


Pre bilo kakve priče, potrebno je da smo svesni da su nam emocije potrebne radi razmene energije iz našeg tela sa spoljnim okruženjem.

Prave emocije su naša reakcija na ono što se oko nas događa, a ne veštačko ponašanje kojim više puta prikrivamo pravo stanje naših osećanja.

Emocijama izražavamo radost, tugu, gađenje, iznenađenje, smeh, plač, interesovanje ili nezainteresovanost, itd...

Prirodne emocionalne reakcije svog tela ne treba prikrivati ni sputavati, njih treba naučiti kako pravilno pokazati. NI U KOM SLUČAJU EMOCIJE NE SMEMO PRIKRIVATI NI POTISKIVATI, bez obzira kakve god da su!

KAKVE SU TO OPASNOSTI KOJE NAM DONOSI POTISKIVANJE EMOCIJA?

Potisnute emocije se u našem organizmu se ne rastvaraju bez traga, one se pretvaraju u toksine(otrove) koji se nakupljaju u našem organizmu i truju ga polako.

Evo par primera kakav uticaj imaju suzbijene emocije na fizičko telo onoga ko ih suzbija u sebi:

Ako smo ljuti, a to ne pokazuje već "gutamo" bes u sebi - takva suzbijena emocija potpuno menja floru u žučnoj kesi i žučnim kanalima, tankom crevu i izaziva upalne procese u tom delu našeg organizma.

Suzbijanje emocija straha, prikrivanje da se bojimo(anksioznost) - menjaju floru u debelom crevu. Kao rezultat toga želudac nabubri od gasova koji se nakupljaju u naborima debelog creva, uzrokujući pri tom bol. Često se ovaj bol pripisuje bolu srca ili jetre.


Suzbijanje emocije ljutnje i mržnje može da prouzrokuje osetljivost na hranu koja je začinjena i vruća.


Zbog posledica po svoje zdravlje nikako se ne preporučuje suzbijanje emocija i fizioloških potreba organizma kao što je: kašalj, zevanje, kihanje, gasovi itd...

Potiskivanje emocija može izazvati, verovali vi ili ne, alergije na polen, prašinu ili miris cveća.

Dakle svaka osoba je odgovorna za bolesti od kojih pati, a tako je odgovorna i da se reši njih.

Zapamtite da je naše zdravlje, kao i naše emocije i misli u našim rukama!

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI