Zlatni savet briljantnog doktora Nikolaja Amosova: Tri osnovna pravila


 • Prva tačka je hrana koja sadrži najmanje masnoće u sebi, 300 g povrća i voća dnevno,
Telesna težina da bude jednaka brojci koju dobijemo kada  od visine oduzmemo 100 cm ostatak je vama potrebna kilaža, primer: ( 175 cm visina kada odbijemo 100 dobijete 75 kg kao vašu idealnu telesnu masu).
 • Drugo je fizičko vaspitanje. Ovo je već kompleksnije. Potrebno je apsolutno svima, a posebno deci i starijim osobama. S obzirom da se sada na poslu niko ne napreže,dovoljno fizički, za dobro zdravstveno stanje je i te kako važna fizička aktivnost i kretanje. No većina ljudi u savremenom svetu nema navike da se svesno bavi nekom vrstom rekreativnog sporta.

Minimum 20 - 30 minuta gimnastičkih vežbi, što  znači oko 1000 pokreta tela, po mogućnosti sa malim tegovima od 2-5 kg.
Dr Amosov savetuje da se vežba ispred televizora u koliko imate naviku da pratite određen program, na taj način spajate prijatno sa korisnim, a pri tom štedite vreme.

Za zaposlene je idealno u koliko su u mogućnosti da prevoz do posla zamene pešačenjem.

   8 NAMIRNICA KOJE POMAŽU DOBROM ZDRAVLJU BEŠIKE

   • Treća tačka je možda najteža: mentalna kontrola.

   "Nauči kako da ovladaš sobom." Kako je to teško! Postoji mnogo načina, uključujući i  meditaciju kao jedan od njih.

   Dr Amosov je govorio:" I sam koristim jednostavnu tehniku: kada je velika vrućina i oslobodi se mnogo adrenalina, usmerim pažnju na lagano ritmičko disanje i pokušavam opustiti mišiće. Najbolje je da u takvim trenucima upražnjavate energičnu gimnastiku, ali obično okolnosti to ne dozvoljavaju.

    Ali ipak, čim se ukaže prva prilika, odmah se posvetite vežbanju. Višak adrenalina sagoreva u toku vežbanja, a na taj način se krvni sudovi i svi unutrašnji organi štite od spazma (grčenja).

   Životinje se stresa rešavaju trčanjem ili borbom, ali to nama nije dozvoljeno.
   U koliko ste mladđi od 60 godina! - nemate hronične  simptome od strane nekog unutrašnjeg organa, ne biste trebali trčati kod lekara za svaku sitnicu.

   Kao što sam rekao, naši lekari ne veruju prirodi, oni su usredsređeni na medicinu i lekove. Pazite da vas ne uhvate! Pronaći će vam bolest i uveriće vas u postojanje iste! 

   Organizam ima moćne obrambene snage - imuni sistem!  Će sve sam uraditi, dajte mu samo malo vremena. Znajte da većina lakših bolesti prolazi sama po sebi, lekovi koje vam prepiše lekar samo prate prirodni tok oporavka. Onda vam lekari  kažu: "Izlečeno!", A vi verujete i kažete: "To je pravi doktor!"

   REŠITE SE PROBLEMA SA HEMOROIDIMA I ANALNIM FISURAMA   Ako imate dovoljno sreće da dođete do dobrog doktora, vodite računa o njemu, nemojte ga uznemiravati za svaku sitnicu. Imajte na umu da je lekar više nego specijalista, on nije vodoinstalater .Ne tražite od njega nepotrebne lekove, za koje ste čuli da pomažu vašim komšijama.

   Ponavljam: morate piti manje lekova. 

   Šta da kažem na kraju?

   Potrebna je snaga karaktera da biste bili zdravi.

   Kako slaba osoba može pronaći optimalan obrazac ponašanja u trouglu između bolesti, lekara i fizičke aktivnosti?

    Moj savet je da izaberete - vežbanje i disciplinu. Bar probajte. Verujte mi - isplatiće vam se! Međutim - svako je gospodar svoje sudbine. I zdravlja.

   Tako je govorio Doktor Amosov.

   KVANTNA ASTROLOGIJA 

    REŠITE SE KISELINE - NADUTOSTI - GASOVA- ELIMINIŠITE BAKTERIJE IZ DIGESTIVNOG TRAKTA

   Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

   Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!