Šta je to KATARZA i zašto je dobro da se primenjuje u stanju stresa


Svakog od nas više puta dnevno preplavljuju razne emocije koje nikako ne valja da potiskujemo u sebi jer nas onda vode u neka ozbiljnija stanja, kako psihička tako i fizička.

Katarza je grupni ili individualni proces u kojem dolazi do oslobađanja psihičke energije i impulsa, što pomaže u smanjenju unutrašnjih sukoba ličnosti kroz njihovu verbalizaciju i telesno izražavanje.

Dakle u koliko u sebi potiskujete bes, tugu, nezadovoljstvo u koliko se sa nekim ne slažete i to u sebi trpite obolećete.

Treba da pristupite katarzi, jednostavno je treba samo da počnete da vičete, da se svađate ili da odete na neko pusto mesto gde ćete iz sve snage da urlate, da se derete kako bi iz sebe izbacili sve emotivno potisnuto smeće.

U koliko se svađate uvek naravno treba da vodite da od nas etika zahteva da to uradimo na bezbedan način po našu okolinu. 😊

 

Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube