Kako zaštititi svoju energiju i ne dozvoliti drugima da je iscrpe


Pravila energetske higijene!

Evo 10 saveta za održavanje čistog energetskog polja. Definitivno će vam pomoći!

1. Izbegavajte negativne osobe
Izbegavajte kontakt sa ljudima koji vam čine neprijatnim.

Ne privlačite njihovu pažnju, ne ulazite u razgovore s njima i ne pružajte im svoje vrste usluga.

Ne treba se bojati da ćete izgledati nepristojno zbog činjenice da ne želite imati bilo kakav kontakt sa takvim osobama. Vaše je pravo da odaberete svoje društvo. Ako neko ne zadovoljava vaše kriterijume, onda je bolje da ga ne pustite blizu sebe. To će vam pomoći da uštedite energiju.

 


2. Držite distancu
Kada ste u grupi ljudi, ne dopustite im da se približe vašoj kičmi na manje od 10-15 cm. Ovo možda zvuči prilično čudno, ali na ovaj način štitite svoje energetsko polje.

Bolje je održavati razumnu distancu i ne puštati nepoznate osobe blizu vaših leđa, jer ovo je mesto protoka energetske ose svake osobe. To je najugroženije mesto na našem energetskom polju i vrlo je otvoreno za uticaj suptilnih energija.

Kako sačuvati energiju?

Dobro je koristiti esencijalna ulja poput ruzmarina, eukaliptusa ili klinčića. Njihova aroma stvoriće vrlo moćno i zaštitno energetsko polje oko vas. Nanesite nekoliko kapi jednog od tih esencijalnih ulja na kožu i time ćete biti zaštićeniji.

 Astrologija/bitni-saveti-za-svaki-horoskopski-znak


3. Pazite ko vam kuva hranu.
Pokušajte ne jesti hranu koju priprema neko ko je umoran, iznerviran ili je u tenzičnim odnosima sa okolinom. I ako ste jako gladni.  Dok kuvamo il bilo šta da radimo mi dajemo svoju energiju, u koliko je loša energija mi je prenosimo na hranu.

Hrana, kao što znate, može zadržati u sebi i čistu i tamnu energiju, a jedenjem jela kuvanog u lošem raspoloženju ili od strane bolesne osobe, nam prenosi svu njihovu negativnost. 

4. Uredite svoj lični prostor
Vi u vašem stambenom prostoru morate imati za sebe svoj kutak. Svoj lični prostor u koji ne treba da ulaze nepozvane osobe. Na ovakav način možete povratiti snagu, opustiti se i nahraniti pozitivnom energijom. Ne lišavajte sebe takve mogućnosti.


5. Budite oprezni sa predmetima pronađenim na ulici, ili gde god.
Pazite na pronađene predmete, posebno nakit, priveske za ključeve, novčiće, fotografije, ogledala i lične predmete. Uzimajući takav predmet, možete preuzeti svu negativnost i lošu energiju njegovog prethodnog vlasnika.

Ne znate sudbinu njihovih vlasnika, a takvi predmeti mogu biti prezasićeni lošom energijom.
Neki ljudi mogu prolaziti kroz čišćenje i iz svoje kuće izbaciti zlo iz svoje kuće uz pomoć predmeta koje vi možete pronaći. Budite obazrivi i ne uzimajte te stvari sa zemlje!

6. Pazite na prihvatanje poklona.
Mnogi pokloni vas mogu oslabiti, iscrpeti vam energiju, čak vam mogu izazvati ozbiljne i dugotrajne bolesti. Prihvatajte samo poklone koje smatrate da treba da dobijete. Nikako one iznenadne i iz "Nevezuše".

Postoje stari zapisi koji govore koje poklone ne treba uzimati. Imajte to na umu i sve će biti u redu!

7. Bavite se sportom
Počnite da se bavite sportom: trčanje, plivanje, aerobik, biciklizam ili bilo koju drugu fizičku vežbu. Glavno je biti u dobroj fizičkoj kondiciji i biti u pokretu.

Vodite računa o svom zdravlju, fizički  iscrpljena osoba se ne može zaštititi od energetskog napada, čak će postepeno početi uzimati energiju od drugih ljudi. Ranije smo razgovarali o energetskim vampirima, kako to prepoznati i braniti se. Pročitajte ove informacije i budite potpuno opremljeni.

8. Ne koristite stvari drugih ljudi.
Ne koristite lične predmete bolesnih ili mrtvih ljudi. Ne davajte  svoje lične stvari nikom drugom na upotrebu. Kad nosite tuđu odeću, onda dajete energiju drugoj osobi.


9. Budite ljubazni.
Uvek pokušajte biti diplomata, pozitivna i psihološki fleksibilna osoba. Ne pokazujte agresiju. Pokušajte izbeći sukobe i ako ne možete izgladite nesuglasice.

Naučite oprostiti, nemojte odgovarati na „zlo zlim“, jer razdražljivi i agresivni gubite životnu energiju.

Svaki-nas-organ-koji-se-razboli-pretrpeo-je-emotivno-razaranje-pre-fizicke-bolesti
10. Smejte se češće.
Naučite da uživate u svakom danu svog života, da vidite lepotu sveta oko sebe. Volite sebe, ljude, volite život. Budite sretni i neka mir bude uvek u vašoj duši!

Sviđa mi se? Podelite sa prijateljima!