Od kada znamo za sebe znamo da je limun zdrav, al jako malo nas zaista zna za čega sve može da nam koristi limun?


1. Limun je pun vitamina C.

Međutim, zašto je vitamin C toliko koristan?

Pored jačanja imunološkog sistema, vitamin C pomaže u borbi i uništavanju bakterija, čak i Helicobacter pilori. Ova opasna bakterija je toliko jaka da može da izgrize zidove želuca i da dovede do raka.

 2. Moćno antibakterijsko sredstvo.

Već smo shvatili da limun može da ubije i najmoćnije bakterije. Zaključak je da je limun odličan u borbi protiv baterija. 

Kada pijete limunov sok, zapamtite da on u vašem organizmu deluje kao antibkterijska sila unutar stomaka. Ova snaga će se preneti u svaku ćeliju vašeg organizma. 

Liminov sok je odlično prirodno sredstvo za ubijanje bilo koje vrste bakterija koje se formiraju čak i iz hrane. Na primer za čišćenje daske za lupanje mesa itd.

3. Limun savršeno alkalizuje organizam.

Verovali ili ne Limiun alkalizuje vaš organizam.

Mnogi ljudi veruju da limun zbog svog kiselog ukusa kiseli naš organizam, ali nije tako.  Limun ima svojstva koja održavaju ph ravnotežu u vašem organizmu.

  • Započnite dan toplom vodom i limunovim sokom - ovo je najbolje sredstvo za alkalizaciju.

Voda sa limunom stvara alkalizujući efekat u organizmu. Ako se pije pre obroka, pomaže vašem organizmu da održi ph vrednost.

Što je ph veći, vaš organizam se lakše može izboriti sa nekom bolesti.

4. Limun je dobar za jetru.

ODLIČAN ČLANAK:Spasite-jetru-i-spasicete-sebe

Mnogi od vas ne razmišljaju o brizi za svoju jetru, podrazumevaju da će ona sama od sebe da bude 100% u dobroj funkciji. A JETRA JE VAŽNA ISTO KOLIKO I SRCE.

Znate da je jetra zadužena za preko 500 funkcija u organizmu? Otrovi pune organizam tako što se talože u jetri, a kada se nakupe u određenoj količini počinju da se javljaju razno razna obolenja.  

Dobar način da se oslobodite neželjenih otrova je upotreba limuna i to njegove kore.Kora citrus aizuzetno pogoduje uklanjanju masnih naslaga na jetri.

Redovnom upotrebom limunovog soka oslobađate se mokraćne kiseline i čiste žučne kanale. 

 
PROČITAJTE JOŠ: sta-je-to-alergija

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!