Antivitamini - pojedine hemijske supstance uništavaju vitamine koje unosimo putem hrane, nije dovoljno unositi velike količine vitamina već je potrebno i eliminisati unos antivitamina


Ako se kojim slučajem opredeljujete da jedete mleko sa 0% masti, vi se dobrovoljno lišavate vitamina: A; D; E i K koji se nalaze u mleku sa kojeg nije skinut kajmak.

Svako ko koristi kortikosteroide ostaje uskraćen za vitamine A; B; i C. Kortikosteroidi ometaju usvajanje ovih vitamina.

Svako ko redovno koristi Aspirin treba da zna da taj isti lek ometa usvajanje vitamina C i K.

Ako kojim slučajem izrendate cveklu, šargarepu i pravite salatu, te smešu prelijete rafiniranim uljem, ostajete istog trenutka bez A vitamina kojim šargarepa obiluje. Rafinisano ulje sprečava provitamin A da se pretvori u vitamin A.

Svako ko često koristi antibiotike treba da zna da su oni istrebljivači vitamina A, B,  i K. Antibiotici sprečavaju usvajanje vitamina A i svih vitamina iz grupe B. Antibiotici uništavaju crevnu floru koja proizvodi vitamin K. A ako je oštećena crevna flora i ako nam creva liče na stari otirač i ako nam se ne luči dovoljno žuči, onda moramo da znamo da nam se onemogućuje normalno varenje hrane i da se opet lišavamo vitamina A i D.

Ako smo u stresu i sednemo da jedemo salatu od paradajza, a znamo da paradajz obiluje vitaminom A. Morate da buete svesni da stres ubija vitamin A.

Imate loše varenje i odete u apoteku, kupite pilule koje se eto baš ovih dana reklamiraju na tv ili u nekom časopisu. Hoćete da poboljšate rad vaših creva. Sva laksativna veštačka sredstva uništavaju svaku mogućnost usvajanja vitamina A.

Kafopije treba da znaju da jedna šoljica crne kafe sa kašikicom šećera kompletno uništi B vitamin u organizmu.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA SLIKU

LUNARI