Kako da uspešno očistite jetru i žučne kanale


Kako da uspešno očistite jetru i žučne kanale?

Jetra je vrlo važan organ u ljudskom telu. Izvršava mnoge funkcije, među kojima su zaštita od toksina, otrova nastalih tokom probave, uklanjanja alkohola, izlučivanja žuči, za razgranju masti, skladište krvi,... Gotovo sve vrste proteina nastaju u jetri, uključujući sve proteine ​​u krvi.

 • Svako jutro 7 dana ujutro na prazan stomak uzeti 2 kašike suncokretovog ili maslinovog ulja. Nakon 3minuta jedete pirinač skuvan na vodi bez soli.

Nakon toga napravite pauzu 7 dana pa ponovite tako 3 ture.

U toku celog tretmana pijte sok od sveže ceđenih jabuka!

  A ako se pitate koje su to osnovne smernice za očuvanje zdravlja jetre?
  Mikhail Kornyushkin-Nutricionista kaže da je najbolji način da se pomogne svojoj jetri taj što ćete jesti namirnice koje pomažu normalizaciji i poboljšanju njene funkcije.

  Na primer:

  Maslinovo ulje

  Hladno ceđeno ulje, ne samo maslinovo, već i konopljino, laneno, lagano čisti jetru. Pruža orgnizmu lipidnu bazu koja upija toksine. Dakle, ulje delimično štiti jetru od preopterećenja.

  Žitarice

  Ako jedete proizvode od pšenice, belog brašna, vreme je da promenite svoje sklonosti u korist prosa, heljde. Žitarice koje sadrže gluten su pune toksina. Istraživanja su pokazala da su osobe koje su osetljive na gluten uvek na testu enzima jetre imali slabije rezultate. 

  Povrće

  Brokolii karfiol povećavaju količinu glukozinolata u organizmu, a to pomaže normalnoj funkciji jetre. Ovi prirodni enzimi pomažu u uklanjanju karcinogena i smanjuju rizik od raka.

  U koliko vam se dopada, podelite sa prijateljima!!!

  Zapratite naš fb       

  Zapratite naš youtube