Cvekla se može koristiti za efikasno čišćenje jetre od toksina. Pre samog početka čišćenja jetre, da bi postupak čišćenje bio uspešan, neophodno je očistiti creva, a zatim organizam treba lagano pripremiti za čišćenje cveklom.
Da biste to učinili, iz svog načina ishrane morate isključiti alkohol, nikotin, prženu i dimljenu hranu.
Dve nedelje pre početka čišćenja jetre trebali biste jesti zdravu hranu bogatu vlaknima, barenu ili kuvanu na pari. Jetru možete očistiti na različite načine.
Evo par isprobanih recepata:
- Sok od cvekle.
Kako ga pravilno piti? Ako nema ozbiljnih kontraindikacija, možete ga uzimati koliko god želite. Period upotrebe ne sme biti duži od tri nedelje. U tom vremenskom periodu vaša jetra će se očistiti od toksina i kamenca.
- Mešavina sokova cvekle, rotkve i šargarepe.
Odličan prirodni lek za oporavak jetre. Navedeno povrće se meša u jednakim količinama. Smesu čuvati na hladnom i tamnom mestu. Uzimati prema šemi: 1-2 kašike pola sata pre glavnih obroka(doručak, ručak, večera). Vreme ovog načina čišćenja jetre je od 2 do 3 meseca.
- Kuglice sa jabukom i cveklom.
Za pripremu su vam potrebne:
1 jabuka srednje veličine i cvekla približno iste veličine.
Narendate ih i od smeše pravite male loptice.
Takve loptice jedete pre glavnih obroka, tri puta dnevno.
Dužina ove terapije može biti od jedne do dve nedelje.
Dopalo vam se? Podelite sa prijateljima!