Odlični recepti protiv zgrušavanja krvi


1. Proklijala pšenica. Samo jedna kašika pšeničnih klica dnevno u toku mesec dana može razrediti krv i normalizovati aktivnost kardiovaskularnog sistema. Dobro je dodati kašičicu lanenog ulja na kašiku pšeničnih klica.

Bitno je da ispoštujete pravilan način klijanja pšenice: operete pšenicu u više voda (odaberite samo ona zrna koja tonu u vodi, a ne isplivaju na površinu. Na kraju kada dobro operete pšenicu u posudi ostavite toliko vode da pšenica bude pokrivena u celosti.

Posudu sa potopljenom pšenicom stavljate na toplo mesto, prekrijete čistom krpom. Kada isklijaju ocedite vodu i proklijala zrna pšenice stavite u frižider, mogu da se čuvaju 2- 3 dana. Važno je da imate na umu da u periodu korišćenja pšeničnih klica treba da smanjite unos pekarskih proizvoda u svakodnevnoj ishrani. 

 

2. Crvena detelina. Da biste smanjili viskoznost krvi, možete uzimati trećinu čaše infuzije crvene deteline jedan mesec.

Infuzija se priprema na klasičan način: uzmite 1 kašičicu sušene slatke deteline i prelijte čašom proključale vode, ostavite oko 2-3 sata. Procedite i pijete.

3.Vrganji. Tinktura od vrganja je odličan prirodni antikoagulant.

Način pripreme: sitno iseckajte svjže vrganje (šeširići su bolji za razređivanje krvi), prelijte votkom i ostavite 14 dana na tamnom mestu. Procediti.

Dobijena tinktura se upotrebljava na sledeći način: 1 kašičica se razredi sa 50 grama prokuvane i ohlađene vode. Dva puta dnevno pre obroka.

4.Tinktura divljeg kestena. Za pripremu tinkture koriste se samo ljuske ploda divljeg kestena.

Način pripreme: 50 grama kore, prelijte 0,5 litara votke i svakodnevno promućkajte, treba da stoji 1,5-3 nedelje.

Upotrebljava se na sledeći način: u četvrtinu čaše vode ukapajte 30-35 kapi ove tinkture. 3 puta dnevno pred obrok. To koristite 20-25 dana u kontinuitetu, pauza od 8-10 dana. Ponavljate. U slučaju preventivekoristite 2 ponavljanja. U slučaju guste krvi, morate redovno raditi testove krvi.

Kontraindikacije su zabeležene kod: trombocitopenije, kod niskog krvnog pritiska, kod gastritisa.

5. Malina. U koliko 6 meseci svakodnevno unosite 5-7 kašika malina dnevno, krv će postati ređa, a koronarne arterije će ojačati za 2,5-3 puta.

Visok nivo salicilne kiseline, koji se nalazi u malinama, je u stanju da potpuno normalizuje gustinu krvi. Bez bilo kakvih nus pojava.

Pročitajte: LJUSKE OD JAJA PROTIV ALERGIJA KOD ODRASLIH I DECE

Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!