Lekovito bilje - recepti — GUSTA KRV RSS



Odlični recepti protiv zgrušavanja krvi

1. Proklijala pšenica. Samo jedna kašika pšeničnih klica dnevno u toku mesec dana može razrediti krv i normalizovati aktivnost kardiovaskularnog sistema. Dobro je dodati kašičicu lanenog ulja na kašiku pšeničnih klica. Bitno je da ispoštujete pravilan način klijanja pšenice: operete pšenicu u više voda (odaberite samo ona zrna koja tonu u vodi, a ne isplivaju na površinu. Na kraju kada dobro operete pšenicu u posudi ostavite toliko vode da pšenica bude pokrivena u celosti. Posudu sa potopljenom pšenicom stavljate na toplo mesto, prekrijete čistom krpom. Kada isklijaju ocedite vodu i proklijala zrna pšenice stavite u frižider, mogu da se čuvaju 2- 3 dana. Važno je da imate na umu da u periodu korišćenja pšeničnih klica treba da smanjite unos pekarskih proizvoda u...

Nastavi sa čitanjem



Drevni ruski recepti za razređivanje krvi

U Rusiji tri najčešće korišćene recepture za razređivanje krvi: 1. Receptura - Narendajte 5 čena belog luka i pomešajte sa 100 grama meda. Smesu sipajte u staklenu teglu, zatvorite poklopac i stavite na tamno mesto, da odstoji 20 dana. Kada je gotovo. Koristi se tri puta dnevno pred svaki obrok po jedna kafena kašikica. 2. Receptura - U jednakom omeru izmešajte lišće crne ribizle, šipka i bobice gloga. Sve to iseckajte. Pripremate tako što sipate 4 supene kašike ove mešavine u emajliranu posudu, prelijete sa 4 dcl vrele vode i stavite da kuva na laganoj vatri 20 minuta. Kada se ohladi koristite  tri puta dnevno po jednu supenu kašiku pre jela. Sirup za izbacivanje šlajma i ublažavanje kašlja  3.  Receptura - Čekićem...

Nastavi sa čitanjem



KAKO SMANJITI D DIMER -GUSTU KRV-PRIRODNIM SREDSTVIMA

U današnje vreme sve češće se čuje pitanje poput: "Zašto je krv gusta?" "Povećan D-dimer. Gustina krvi se određuje u odnosu na gustinu vode i proporcija je 4,5-5,0. Kakva je opasnost po zdravlje usled povećane viskoznosti krvi i može li se ona normalizovati? ĐUMBIR, BELI LUK I MED ĆE VAM POMOĆI KOD 8 BOLESTI Krv može biti viskozna iz više razloga. Disfunkcija jetre, što dovodi do povećanja viskoziteta plazme i promene u ćelijskim membranama krvi (eritrociti, trombociti), što uzrokuje "lepljenje" ćelija. Gusta krv se daleko teže kreće kroz krvne sudove, pri tom stvara dodatno opterećenje za srce i povećava rizik od nastanka krvnih ugrušaka u krvnim sudovima. Organizam često reaguje na gustini krvi sa povećanim stvaranjem hemoglobina, pa se iz tog razloga susreću parametri  povećanog hemoglobina...

Nastavi sa čitanjem