ZAŠTO NAM RUSKI DOKTOR SAVETUJE BESKVASNI HLEB?


Mnogo puta smo čuli da je dobro jesti beskvasni hleb, a malo ko zna zbog čega je to tako.

Zašto hleb sa kvascem nije dobar?

Ruski doktor Viktor Hruščov je naveo veoma zanimljive činjenice o kvascu.

On smatra da je savremeni hleb sa kvascem:" Jedan od najstrašnijih izuma čovečanstva!"

Doktor dalje navodi:

Do četrdesetih godina 20- og veka za mešenje hleba se koristila potpuno drugačija vrsta kvasca, koja se zvala "hmelj". Takva vrsta kvasca je bila u simbiozi sa korisnim bakterijama u debelom crevu, ali se testo od tog kvasca jako sporo dizalo, ceo jedan dan, što pekarskoj industriji nikako nije odgovaralo.

Kako bi ubrzali proizvodni proces proizveden je savremeni kvasac koji je potpuno drugačije vrste, koji se smatra: "uslovno patogenim mikroorganizmima"(to su transparentne i javne informacije koje navodi doktor Hruščov), to su organizmi koji izazivaju bolest pod određenim uslovima.

To je kvasac koji podiže testo za sat vremena. Termofilni kvasac koji se danas koristi u pekarskoj industriji je PROTIVNIK LJUDSKE SIMBIOTSKE MIKROFLORE ( simbiotska mikroflora su bakterije bez kojih mi ne možemo da živimo i koje su nam veoma važne u našem organizmu).

E sada ide pitanje: Šta to nama radi savremeni kvasac?

U crevima se kvasac razmnožava, oštećuje našu sluzokožu, narušava normalnu crevnu mikrofloru. Parazitira ne samo u crevima već i u krvnoj plazmi, razmnožava se u našem organizmu. To dalje može dovesti do mnogih hroničnih bolesti i tumorskih procesa ( pa se mnogi čude od čega se goje, a ne jedu mnogo i od čega imaju česte gljivične infekcije itd...).

Ako danas prestanemo jesti hleb i peciva sa kvascem u narednih 5 godina će u našoj krvnoj plazmi postojati ćelije ovog kvasca. 

Kvasac kada uđe u našu krv, počinje da se razmnožava, jede naše vitamine, razne korisne elemente, proteine,... A u isto vreme on luči u našu krv - toksine.

U debelom crevu sekret ovog kvasca ubija mikroorganizme koji nam trebaju jer nam stvaraju vitamine, esencijalne aminokiseline, korisne biološki aktivne materije itd...

Jednostavno rečeno kvasac parazitira u našem organizmu!

Postoji oko 500 vrsta gljivica kvasca od kojih je 30 najopasnijih za ljude. 

U poslednje vreme, primetićete i sami da skoro svi pate od gljivičnih bolesti, pa idu i leče se lekovima, a nemaju baš nekog rezultata. 

Statističke procene govore da ljudska populacija koja ima probleme sa raznim mikozama (razna kožna obolenja gljivičnog porekla). 80% odrasle populacije i 95% kod dece. Poslednjih godina postoji tendencija invazivnih mikoza, a posebnu složenost nose sistemske mikoze.

U koliko vas interesuje kako se očistiti što pre od gljivica pišite nam na našu imail adresu