Šta konkretno znamo o jetri?
Za čega nam služi žuč?
Prvi simptomi da sa jetrom nešto nije u redu jesu:
Migrene;
Mučnina;
Nesanice;
Obložen jezik sa neprijatnim zadahom iz usta;
Naduvenost i gasovi;
Pege po licu ( crvene i tamne);
Preterano svetla mokraća.
Osnovno kada je ishrana u pitanju za krvnu grupu AB AB krvna grupa se smatra retkom, u proseku 5 % populacije je ima, a najmlađa je. Nastala je spajanjem krvne grupe A i B. Pripadnici ove grupe imaju osetljive organe za valjenje, ali tolerantan imunološki sistem. Osobe krvne grupe AB imaju potrebu za mesnim proteinima, posebno onim koje je potrebnije B grupi, kao sto su: jagnjetina, ovčetina, zečetina i ćuretina. Lektini koji iritiraju krv i digestivni trakt osoba grupe B imaju isti efekat i na osobe grupe AB, iz tog razloga se potrudite da eliminišete piletinu. Izbegavajte sve dimljeno i konzervirano meso. Vama veoma gode mlečni proizvodi, posebno fermentisani i kiseli proizvodi, poput jogurta, kefira i bezmasne kisele pavlake, zbog...
Osnovno kada je ishrana u pitanju za krvnu grupu O Nulta krvna grupa spada u najstariju krvnu grupu. Za nju je karakteristično da ljudi sa ovom krvnom grupom imaju izuzetno aktivan imuni sistem, jake organe za varenje i dosta želudačne kiseline, koja im pomaže da efikasno prerade hranljive sastojaka iz mesa, na čemu je i potrebno da se bazira njihova ishrana. Postoje po tri kategorije, načina ishrane, za svaku krvnu grupu pa tako i za nultu na šta treba obratiti pažnju: Tabela namirnica za O krvnu grupu: NAMIRNICE KORISNE NEUTRALNO MAKSIMALNO IZBEGAVATI Meso i živina Junetina, teletina, jagnjetina, oslić, skuša, bakalar, losos, haringa, sardela, pastrmka Piletina, ćuretina, zečetina, tunjevina, šaran, škampi, lignje Svinjetina, suhomesnato, dimljeni losos, školjke,...
Mnogo puta smo čuli da je dobro jesti beskvasni hleb, a malo ko zna zbog čega je to tako. Zašto hleb sa kvascem nije dobar? Ruski doktor Viktor Hruščov je naveo veoma zanimljive činjenice o kvascu. On smatra da je savremeni hleb sa kvascem:" Jedan od najstrašnijih izuma čovečanstva!" Doktor dalje navodi: Do četrdesetih godina 20- og veka za mešenje hleba se koristila potpuno drugačija vrsta kvasca, koja se zvala "hmelj". Takva vrsta kvasca je bila u simbiozi sa korisnim bakterijama u debelom crevu, ali se testo od tog kvasca jako sporo dizalo, ceo jedan dan, što pekarskoj industriji nikako nije odgovaralo. Kako bi ubrzali proizvodni proces proizveden je savremeni kvasac koji je potpuno drugačije vrste, koji se smatra: "uslovno patogenim...
Pravila dugog života 150 godina života je genetski zagarantovano, ali je naše životno doba mnogo kraće. Japanci žive prosečno 79 godina. Nigerijci i Somalijci jedva dožive 47. Mi smo negde u sredini. U međuvremenu stručnjaci su pažljivo proučavali dužinu života u raznim uslovima i došli do zaključka da postoji 10 pravila, koja ako poštujete možete produžiti svoj životni vek. 1) Nemojte se prejedati Ako ne radite težak fizički posao, dovoljno je da se unese 1500 - 2000 kalorija dnevno.Time se održava aktivnost ćelija i unosi sasvim dovoljno hrane zanjihov rad. 2) Izbor hrane treba da odgovara životnom dobu čoveka: Kod 30 - godišnjih žena, prve bore se pojavljuju kasnije, ako redovno jedu orahe i povremeno džigericu. Beta - karoten, kojim obiluje...