ZAŠTO SE ČOVEK PREJEDA?


Ogroman broj ljudi ima problem sa prejedanjem samim tim i sa  viškom kilograma. Hiljadu, hiljada puta držanja dijeta i isto toliko  kapitulacija prilikom prvog prilaska stolu.

Ponašamo se kao mačak Tošo: " Ni sam ne znam kako mi se slanina nađe u stomaku, samo što sam je pogledao, a ona se već nađe u mom stomaku"

Nije problem samo u nekvalitetnoj vrsti obroka, već u količini koju unosimo. Najzdravije namirnice ako se jedu u velikim količinama i te kako će nas ugojiti. Lično se trudim da ih potamanim što više🤣🤣🤣.

✔ Stalno smo pod nekom pritiskom i nikako nemamo vremena da sednemo i osetimo ukus onoga što jedemo, nemamo vremena da sednemo i posvetimo se toj hrani, sa opuštenošću i uživanjem. Kratko vreme gde god da krenemo, sve je ograničeno i uslovljeno žurbom. Jednostavno smo prepustili da nam je jedini izbor da jedemo ono što dograbimo usput, u trku, što brže da se proguta pa da teramo dalje.

 POSPEŠITE METABOLIZAM ZA MESEC DANA PO CENI OD 2350,00 RSD

 

  ✔ Nepravilan način ishrane, preskakanje doručka, a ručak u večitom trku, dovode do toga da u večernjim časovima kada dođete do stola, grabite sve pred sobom, što se može pojesti, kako biste utolili glad, ne osećajući ukuse onoga što jedete, kao ni sitost. Osećaj sitosti dolazi tek nakon 15 do 20 minuta od obroka, a većina onih što se prejedaju do tada već unesu tri puta veću količinu namirnica od onih koje su potrebne.

✔  Da ni ne pričamo o emotivnoj praznini koja se javlja kod većine ljudi. Mnogi ne mogu da se pronađu u međupartnerskim odnosima. Ostanu na trenutak sami ili se dešava da žive u zajednici sa partnerom koji ne ispunjava njihova očekivanja, kao nadoknadu za postojeću prazninu se poseže za kupovinom i jedenjem slatkiša ili slaniša. Ništa drugačije nije ni stanje sa problemima na poslu. Radite posao koji vas iscrpljuje, ne ispunjava, ne donosi očekivana i realno potrebna materijalna primanja, a vi ste sebe ubedili da je to jedino što vam je na raspolaganju. Kao zamenu za nezadovoljstvo na poslu i manjak materijalnih dobara, posežete za slatkišima. Javno ili krijući. Rezultat je isti. Višak kilograma.

Proizvođačima hrane je u interesu da se što više jede, kako bi se povećao njihov obrt. Dodaju se razni aditivi koji vas prosto stvaraju ovisnim da jedete kolač za kolačem. Uvek su u pitanju veštački, industrijski proizvodi. Većina slatkiša u sebi sadrži transmasti i zamene za šećer, a to vas u suštini tera da jedete sve više i više. Ne samo da vam pravi probleme sa viškom kilograma i otvara put određenim bolestima, već vam predstavlja i materijalni trošak, a to i jeste cilj proizvođačima.

Kada ovo sve sagledamo, vidimo da nije u pitanju samo jedan uzrok prejedanja, več više faktora koji kada se ujedine deluju protiv nas.

A sada ide večito pitanje: KAKO U TAKVIM USLOVIMA ZAUSTAVITI PREJEDANJE?

Za sam početak je veoma dobro da se upoznamo sa posledicama koje nam donosi prejedanje.

E, sada izuzimam povremeno prejedanje koje se dogodi uza vreme nekog praznika, tada imamo težinu u želucu i probleme sa varenjem, koji će proći nakon određenog perioda.

Ali mi ovde ne pričamo o povremenom prejedanju već o svakodnevnom preteranom unosu hrane. A tu moramo biti svesni da se to vremenom i te kako odražava na stanje našeg organizma i na njegovu vitalnost.

REŠITE SE PROBLEMA SA HEMOROIDIMA I ANALNIM FISURAMA

Hajde da napravimo pregled posledica prejedanja:

✔🤣Gojaznost je na prvom mestu, okom najvidljiviji rezultat, koji se dobije kada se umnožava unos porcija, to jest kada se povećava obim obroka.

✔🤣 Kada u organizam unosimo mnogo hrane, metabolizam se po automatizmu usporava. Razmena materija se mnogo sporije odvija i možemo očekivati sve ono što za sobom povlači takvo stanje.

✔🤣 Ovde se nadovezujemo na prethodnu stavku.

Problemi sa probavom. Nismo svarili prethodni obrok, a već smo utrpali još po nešto u probavni trakt. Kao posledicu osećamo, naduvenost stomaka, gasove, poremećaj u pražnjenju creva. 

✔🤣 Prejedanjem doprinosimo tromosti i manjku vitalne energije. Po prirodnim pravilima unosom hrane mi svoj organizam snabdevamo određenim energijama, ali u koliko pretrpamo želudac, dovodimo ga u stanje da ne može da radi kako treba, više energije ćemo trošiti na varenje hrane nego što ćemo dobiti iz nje. U koliko se redovno prejedamo dolazimo u situaciju da smo tromi, umorni i bezvoljni, što nam govori da smo u padu energije. U koliko ovakvo stanje potraje, mozak počinje da radi sa manjim kapacitetom.

✔🤣 Javljaju se problemi sa kosom, noktima i kožom. Uvek se na koži odražava stanje unutar našeg organizma. U koliko unosimo preteranu količinu hrane dolazi do pojave akni, čireva, lako dolazi do upalnih procesa. 

✔🤣 Kardiovaskularna obolenja, masna jetra, dijabetes, onkološke bolesti i još mnogo, mnogo negativnih posledica po zdravlje čoveka uzrokovano gojaznošću.

E, sada nakon, brzog pregleda gore navedenih, mogućih posledica vreme je da se pokrenemo i uradimo nešto za sebe po tom pitanju i da to nešto ne bude samo još jedan pokušaj u nizu.

Mislim da su ovo veoma korisni saveti za početak:

Prvi i osnovni korak u rešavanju problema sa kilogramima jeste taj da shvatite da imate problem i da jasno i glasno definišete njegovo postojanje.

Ono što treba da vam bude jasno jeste da ćete se morati suočiti sa svojim navikama, ne samo u količini hrane koju jedete već i određenim životnim navikama koje ste prihvatili, a koje vam nikako dobro ne čine.

Drugi korak  je taj da se obavezno postave željeni ciljevi!

U koliko se posvetite samo držanju dijete, cenzurisanju namirnica, pravite ogromnu grešku. Pokleknućete jako brzo, kao i mnogo puta do sada.

Ciljevi se postavljaju pismeno, dakle sveska i olovka sednete i pišete. Ne može cilj da bude da skinete kilograme na željenu težinu, a treba da skinete deset ili dvadeset kilograma pa i  više, pa to nikako da dođe, al dođe razočarenje i paf, gotovo, opet udri po hrani.

Ciljevi se postavljaju kratkoročni i dugoročni, kratkoročni su mali koji će vas odvesti ka dugoročnom cilju. Al polako ćemo pratiti ova uputstva i doći do svog cilja.

Treći korak je da sednete sami sa sobom i da iskreno postavite sami sebi pitanje kada su i zašto krenuli problemi sa prejedanjem, ne pravdajte se godinama, ne treba nikom da se pravdate, samo treba da shvatite stvarni uzrok, da li je to više poslovnih obaveza, porodičnih, nezadovoljstvo na emotivnom polju, manjak materijalnih mogućnosti, šta god da navedete u svesku to je samo vaše i vi treba da budete iskreni na tom izjašnjavanju, budite sigurni da jako puno zavisi od toga što tu napišete. Ovo nije toliko teško kako se na početku čini. Osnovno je da budete iskreni prema sebi.

Sigurno ćete postati pobednik koji će imati vitko i zdravo telo sa i zdravim životnim navikama.

Kada ste to sve napisali u svesku koju ste namenili za ovaj velik i jako važan projekat, koji ne sme da propadne, a da nebi propao mora biti isplaniran do detalja i svakodnevno da planiramo sutrašnji dan jer bez planskog rada i ispunjavanja onoga što smo juče zapisali da bismo danas uradili, nikada nećete doći do cilja ako se krše pravila, to je isto kao da je pravilo da vozimo desnom stranom, a vi nećete već krenete po levoj strani puta. Rezultat je propast. Dakle sami ćete postavljati pravila i sami ćete ih pratiti, al svaki dan po dan, bez vage, bez opterećenja, samo menjate navike.

U početku će vam biti teško protiv samog sebe, morate biti svesni da je to privremeno, očekivano. Vaš organizam će se protiviti kada mu oduzmete neko parče ili zalogaj koji je po navici do sada imao. Ali shvatite ovo kao borbu protiv loših navika i sebe postavite u ulogu pobednika, pobedite tu gladnu aždaju u sebi!

Osećaj da ste pobedili sebe će vam dati nov nalet energije i snagu da dalje nastavite u svojim pobedama.

TRIKOVI KAKO SE REŠITI PREJEDANJA

OČISTITE JETRU I POSPEŠITE METABOLIZAM ZA MESEC DANA PO CENI OD 2350,00 RSD

 Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube