Lekovito bilje - recepti — jabuke RSS



Tradicionalna medicina i jabukovo sirće

Šta je jabukovo sirće? Jabukovo sirće je kao i bilo koje drugo sirće - kiselina. Međutim, spada u zdrave proizvode jer se pravi bez upotrebe štetnih hemijskih aditiva. Sok se cedi iz slatkog prezrelog voća, koji potom fermentiše, pretvarajući se u alkohol. To je alkohol koji stvara posebnu tečnost - cider, koja se pod uticajem kiseonika i sirćetnih bakterija pretvara u prirodnu sirćetnu kiselinu. Istovremeno se sve korisne osobine jabuke čuvaju i nadopunjuju vrednim organskim elementima. OČISTITE ORGANIZAM I DAJTE MU PRILIKU DA ZDRAVO FUNKCIONIŠE O korisnim osobinama jabukovog sirćeta Jabučna kiselina u umerenim dozama vam pomaže da održavate normalnu probavu, podstiče oslobađanje želučanog soka sintezom probavnih enzima i stvaranjem glikogena. Pored toga, voćno sirće uklanja toksine iz tela i pomaže u razgradnji ugljenih hidrata...

Nastavi sa čitanjem