Lekovito bilje - recepti — lekovito bilje RSS



Za čega je sve susam zdrav i recepti za pripremu

Susam je ljudima poznat od davnina. U početku je korišten u kuvanju, dodavanju raznim jelima. Hrani daje neobičan ukus. Urađeno je veliko naučno istraživanje o susamu idoktori ga od tada u alternativnom lečenju i te kako preporučuju. Sirovinski sastav susama: vitamini A, B1 (tiamin), B2, PP i E; minerali - gvožđe, kalijum, magnezijum, fosfor. A količina kalcijuma u sirovim semenkama je posebno velika - 970 mg na 100 g. To je više nego u siru i mleku; fitin; susamin - organska supstanca koja smanjuje nivo "lošeg" holesterola i podstiče gubitak kilograma; alimentarna vlakna; masne kiseline. Semenke susama su upola sastavljene od ulja, pa je njihov kalorijski sastav prilično visok - oko 580 kcal na 100 g. Kandida i kako je se rešiti? Prednosti susamovih...

Nastavi sa čitanjem