ANKSIOZNOST KOD ODRASLIH - ŠTA JE UZROK?


Osnovni uzroci anksioznosti kod odraslih osoba.

Uprkos činjenici da osoba doživljava naizgled nerazuman strah i uzbuđenje, ovaj problem uvek ima preduslov.

  • Genetska predispozicija;
  • Dete roditelja flegmatika ili melanholika će verovatno naslediti ovu karakteristiku neurohemijskih procesa;
  • Karakteristike društvenog okruženja;
  • Anksioznost je karakteristična za osobu koja je u detinjstvu doživljavala veliki pritisak roditelja ili obrnuto, kada je bila prezaštićena od strane roditelja i nije bila u stanju sama da donosi odluke. (Iz ovog razloga vodite računa o svojoj deci da ne ponovite greške).
  • Takođe, nesvesnu anksiznost pre izlaska među ljude doživljavaju odrasli koji su u detinjstvu bili odbačeni ili žrtve nasilja.

Šta uzrokuje strah od smrti?

To može biti nesrećni slučaj, napad, pad sa visine, ili bilo kakvo traumatično iskustvo iz prošlosti, koje je zapečaćeno u čovekovoj podsvesti i iskače u obliku deža-vu(već viđeno), kada trenutna situacija podseća na nemio događaj iz prošlosti.

Kako se rešiti stresa prirodnim putem? Apsolutno provereno i deluje ODMAH!


Šta pospešuje napade anksioznosti?

  • Biti pod stresom non-stop.
  • Raditi u žurbi i pod pritiskom norme, da se mora u određeno vreme završiti.
  • Intenzivno učenje.
  • Konstantni sukobi u porodici.
  • Problemi sa novcem i te kako negativno utiču na moralno stanje osobe.

Teško fizičko stanje. Nemogućnost kontrole sopstvenog tela snažno utiče na psihu i utiče na vas da počinjete sa negativnim načinom razmišljanja i pri tom padate u apatiju.

Kod žena postoji anksioznost za vreme trudnoće, nakon porođaja, za vreme menopauze, može doći do izražene anksioznosti ili agresije. Anksioznost može doći kao posledica oštećenja endokrinih žlezda.

Nedostatak hranjivih sastojaka, elemenata u tragovima i vitamina dovode do poremećja metaboličkih procesa. Pre svega gladovanje, nepravilan unos potrebnih elemenata utiče na stanje mozga. Nedostatak vitamina B grupe, glukoze i magnezijuma.

Da li ti se svidelo? Podelite sa prijateljima!

UKOLIKO STE IZGUBILI SAMOPOUZDANJE I IMATE OSEĆAJ DA SE STALNO VRTITE U KRUG, NE ZNATE KUDA DA KRENETE, A OSEĆATE DA STE VIŠE ZASLUŽILI OD ŽIVOTA 

  

GODIŠNJI HOROSKOP PROGNOZA ZA NAREDNIH 12 MESECI JE PRAVI IZBOR ZA VAS. INFORMIŠITE SE KLIKOM NA OVAJ LINK KAKO MOŽETE PORUČITI SVOJU PROGNOZU.   
TO JE PRAVI IZBOR ZA VASSedelački način života.

Ako u životu nema ni malo fizičkog napora, metabolički procesi se usporavaju.Osećaj anksioznosti je direktan rezultat takve neravnoteže.

Lagano fizičko zagrevanje podstiče lučenje endorfina i bar za kratko odvraća od loših misli.

Uzrok anksioznosti može da bude potres mozga, teške zarazne bolesti, alkoholizam ili narkomanija u ranom dobu.