KRENITE U BORBU PROTIV STRESA 100% DELUJE, A NIŠTA NE KOŠTA!


Radeći posao koji radim svaki dan se više puta suočim sa pitanjem: "Šta imate za smirenje na biljnoj bazi?"

Jako teško svi mi, počevši od mene izdržavamo nervnu napetost. Da ne ponavljam ono što se svaki dan čuje o stresu, kontrolišite stres, gledajte da se ne nervirate itd.

Da bi se zaista rešili tog problema prava stvar je menjanje navika, a to je najteža karika u lancu borbe protiv ovog problema.

Koren nane, list nane, valerijana. To je idealna kombinacija čaja za opuštanje.

12 EMOCIJA KOJE VODE DO FIZIČKE BOLESTI

Ali prava stvar je priroda. Što više kontakta sa prirodom i kada biste se oslobodili stega i vratili sećanje u detinjstvo, koliko je galame u detinjstvu, treba da galamimo i vičemo da isteramo iz sebe sav gnev. Mi smo danas konstantno u nekom sputanom gnevu.

Ne smes da se izražavaš kako ti u trenutku dođe iz razloga jer si vaspitan da budeš "fin" po nekim pravilima. Jako mnogo, posebno, žena ima problem sa štitnom žlezdom samo iz razloga što trpe i skrivaju svoja prava osećanja. Bar da se izgalame.

Al kako da galamite kada živite u stanu, čuće vas komšija i prijaviti policiji.

Sedite u društvu i odlučite da odete u restoran da ručate, a tamo opet ograničenje, ne smete da srčete supu jer nije kulturno, bolje je da se ošurite po jeziku, al da niko ne primeti vaše muke.

Žuljaju vas cipele, a nosite ih jer su moderne, hoće oči da vam iskoče, al trpite jer hoćete da budete mačka.To su samo banalni primeri gde mi sve sputavamo svoju prirodu. 

Kada pogledate ulicom ili duž nekog šetališta vi vidite devojke na raznoraznim štiklama kako se zlopate, balansiraju, trpe svu moguću neudobnost, sedite i pitate se zašto to ljudi sebi rade. Jednostavno su sluđeni raznim nametnutim informacijama. Pa im je nametnuto i ponašanje, al suština svega toga jeste da je dotična osoba u stresu od sopstvenih odevnih i obuvnih predmeta.

Svaki naš organ koji se razboli, pretrpeo je emotivno razaranje pre fizičke bolesti

A kada jedan duži period trpite stres organizam počinje da puca. Batrga se u sopstvenom haosu i daje hiljade signala najpre psihičkih kriza, strahova, nesanice, mrzovolje, neraspoloženja, a kao bez nekog razloga, potom ide još trpljenja jer ne zaboravite najteže stvari su i emotivne patnje, porodični, partnerski i poslovni odnosi i td.

Svaki dan se papagajski ponavlja: "Šetajte:" A niko nikada ne objasni šta to konkretno mi dobijamo tom šetnjom.

Evo vam pravog leka protiv stresa od kojeg boljeg nema:

Šetnja od 45 min do 60 min dnevno, al bez bilo koga sa sobom. Dakle šetnja u brzom tempu spram svojih ličnih mogućnosti, a ne da se šetate nogu pred nogu i samo dišete. Poenta je da podignete puls. Bez telefona i ostalih gluposti. Idete da istutnjite iz sebe stres. Kada kroz dve nedelje dođete u kondiciju vi možete početi polako da trčkarate i ne morate, to je sada manje bitno.

Naj bitnije je da se pokrenete. Al to vam je kao i početak držanja dijete, nije ništa lakše. Hiljadu razloga ćete izmisliti, nemam vremena, hladno, vruće, mrzi me, sutra ću itd.

Za vreme takvog hoda kod žena nakon 12 minuta počinje da se luči hormon sreće, a kod muškaraca treba bezmalo duplo više. To radi sam organizam njegova fiziologija. To vam je kao 5 bensedina, ali vas ne napravi kao zombirane već kao zdrave i zadovoljne sobom i svojim telom.

Očisti vas od stresa tog dana. I još jednom nedeljno da odete da se izgalamite u prirodi i sve bi bilo daleko lepše u životu!

U zdravlju vam bile sve buduće šetnje!

Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

 

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!