Lekovito bilje - recepti — HEMOGLOBIN RSS



KAKO SMANJITI D DIMER -GUSTU KRV-PRIRODNIM SREDSTVIMA

U današnje vreme sve češće se čuje pitanje poput: "Zašto je krv gusta?" "Povećan D-dimer. Gustina krvi se određuje u odnosu na gustinu vode i proporcija je 4,5-5,0. Kakva je opasnost po zdravlje usled povećane viskoznosti krvi i može li se ona normalizovati? ĐUMBIR, BELI LUK I MED ĆE VAM POMOĆI KOD 8 BOLESTI Krv može biti viskozna iz više razloga. Disfunkcija jetre, što dovodi do povećanja viskoziteta plazme i promene u ćelijskim membranama krvi (eritrociti, trombociti), što uzrokuje "lepljenje" ćelija. Gusta krv se daleko teže kreće kroz krvne sudove, pri tom stvara dodatno opterećenje za srce i povećava rizik od nastanka krvnih ugrušaka u krvnim sudovima. Organizam često reaguje na gustini krvi sa povećanim stvaranjem hemoglobina, pa se iz tog razloga susreću parametri  povećanog hemoglobina...

Nastavi sa čitanjem